avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata servicii in sistem barter
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata servicii in sistem barter

Buna ziua. Dorim sa incheiem un contract de publicitate cu o firma si sa platim cu produse, in sistem barter. Valoarea totala va fi de aprox 9500 lei. Dna contabil ne-a spus ca ea stie ca nu se poate plati in sistem barter mai mult de 5000 lei. Cei care ne fac publicitatea spun ca nu ar fi nici o problema si ca au mai facut si pentru sume mai mari. Care este adevarul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:35, 27 Iunie 2011
Daca ar exista vreo impunere legala atunci contabila ar trebui sa va arate nu sa povesteasca din auzite.

Operatiunea de barter este o compensatie de produse si/sau servicii intre firme. O firma livreaza marfa de o valoare, in loc sa incaseze doar bani, incaseaza alte produse sau servicii si eventual diferenta de valoare.
Multumesc. Deci, pot sa ma duc la ea si sa i spun sa se pregateasca mai bine, pentru ca nu este adevarat ca ar exista o limita pentru astfel de operatiuni?
Nu, duceti-va si cereti-i legea, hotararea, ordonanta sau ce o fi in care scrie acest lucru. Poate in codul fiscal este asa ceva prevazut (nu l-am citit in intregime), sau poate altundeva exista precizarile respective.
Nu ar avea insa nici o logica si nici nu poate fi impiedicata cumva legal. A vinde ceva lui B si ii face factura de 100.000. La fel B ii vinde ceva lui A si factureaza 75000. Deci B plateste 100.000 si incaseaza in acelasi timp 75000. Raman efectiv de platit 25000. Unde este problema si cum poate fi ea impiedicata prin lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract barter Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am incheiat un contract barter. Firma respectiva solicita acum sa facem reciproc facturi pentru suma contractului. Este corect asa? Unde pot citi ... (vezi toată discuția)
Valorile la contrantele de achizitie publica luminita_gab luminita_gab va rog frumos! imi puteti indica valorile pt fiecare tip de contract: furnizare, serv,lucrari? in lege am vazut:75000/75000/500000, exista o modificare? (vezi toată discuția)
Monografie contabila garantie de buna executie FSimona FSimona Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru garantia de buna executie? Situatia e in felul urmator: societatea noastra are un contract ... (vezi toată discuția)