avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier urmat cu \"ranirea\" f usor a unei ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier urmat cu "ranirea" f usor a unei persoane

In data de 25.06.2011 am fost implicat intr'un accident undeva in zona George Cosbuc, vinovatul am fost eu coborand spre unirii undeva in dreptul academiei militare persoana din fata a franat brusc pt ca unul a incercat sa intre din dreapta, eu am franat am simtit masina ca aluneca, carosabilul fiind umed, am tras dreapta de volan pt a evita impactul am intrat pe linia de tramvai unde de aici am derapat si am intrat pe contrasens atingand usor un citroen rotindu'ma si lovind masina din spatele ei un taxiu (eu neavand maxim 50 km/h, presupun ca taxiul a avut ceva viteza, in urma impactului masinile au iesit sifonate bine de tot)

Problema este alta, sa chemat un echipaj de politie acesta ne'a rugat sa chemam o ambulanta pt ca ei nu au voie, poate cineva are nevoie de ingrijiri medicale, soferul taxiului avand o julitura pe mana toata lumea samnand in fata ambulantei ca nu necesita a fi transportat la spital, am incarcat masinile pe trailer atat a mea cat si taxiul, citroenul neavand decat un pic infundata usa si aripa, la fata loculi sosind si patronul taxi-ului "Punandu'mi intrebarea de unde am asigurare? ...am raspuns ceva de genul ca nu stiu, masina nefiind a mea.. tot el spunand sper sa nu fie de la Carpatica... eu sustinand ca nu stiu)

Aici toate bune si frumoase soferul taxiului amuzandu'se ca el nu a patit in viata lui asa, si cand spun amuzandu'se credeti'ma ca radea cu pofta.
Aici sau completat declaratiile cu cele intamplate sustinandu'mi vinovatia, domnul politist amendandu'ma si lunandu'mi niste puncte. Nimeni neavand nici o problema. Toata lumea semnand cum ca in accident nu sa rezultat cu victime eu intelgandu'ma cu soferul taxiului pt ce sa intamplat sa il cinstesc si pe el. Toate bune si frumoase el completand declaratia, terminandu'se totul cu "bine", numai trebuia decat sa fac copii dupa asigurare, am reusit sa fac si copiile inmandu'le atat patronului de taxiu cat si persoanei cu citroen-ul. De aici a cam inceput show-ul patronul a vazut ca defapt asigurarea e de la carpatica...luandu'ma ca ba baiatule te'am intrebat daca ai de la astia si ai spus ca nu, acum ce faci ? ...ca o sa ai prob cu mine, te voi da in judecat pe tn personal etc, eu nu am raspuns decat ca eu nu stiam de unde am asigurearea pt ca masina nu este a mea.

Intre timp am fost contacat urmatoarea zi dupa masa de un domn politist de la Udriste cum ca sunt chemat de urgenta, mam prezentat la udriste, acolo afland ca soferul taxiului sa dus la spital cum ca are durerii etc, cand am ajuns si el si soferul citroen-uli erau acolo decalarand din nou cele intamplate.
Precizez ca soferul taxiului la julitura de pe mana nu avea nici macar ghips ca sa zici ca iam rupt mana sau ceva, aici am decalarat din nou cele intamplate mai detaliat ca niciodata cu sosire de politie de ambulanta de etc...
De aici a rezultat retinerea permisului de conducere pt 15 zile... si ca se cerceteaza acest caz infractiune de vatamare corporala.

Majoritatea cu care am vorbit toti au spus sus si tare sa ma duc in judecata cu aceste pt ca e muritor de foame care doreste doar sa japcareasca (nu am nimic cu rasa lor "tigan" fara un dinte intreg in gura)

Prin aceasta poveste doresc sa aflu pareriile oameniilor care poate au mai trecut prin astfel de cazut, e primul meu accident !
Cel mai recent răspuns: StoAdrian , utilizator 00:08, 23 Noiembrie 2012
daca in pv incheiat de politie la fata locului se precizeaza ca nu exista victime ar trebui sa se inchida dosarul fara nici o problema ptr dvs, indiferent daca se cer daune sau nu.

pina atunci, solicitati emiterea unei dovezi ptr a putea circula cu masina pina la solutionarea dosarului.

De asemenea, ar fi bine sa angajati un avocat care sa av ajute sa administrati probatoriul. sa nu aveti surprize neplacute.
dovada de circulatie o am, este valabila 15 zile.
Este nevoie in momentul de fata de un avocat sau in cazul in care se ajunge in fata instantei, atunci voi avea nevoie de acesta.
Legat de pagubele pe care le-ati produs nu trebuie sa va faceti griji. Daca la data evenimentului aveati o polita RCA valabila aceasta va suporta toate pagubele, fie materiale fie morale dar toate trebuiesc dovedite. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta si sa va fereasca de subterfugiile care pot fi folosite de cealalta parte in instanta.
Daca exista dosar de urmarire penala deschis, ai nevoie de avocat acum.
Si cum aflu daca sunt urmarit sau nu penal... ideia e ca nu am fost chemat sau citat un tribunal etc. (sau unde trb) momentan dabea sa deschis acel dosar de vatamare corporala inca nu este inregistrat la tribunal.


PS: ca sa vedeti om pervers, astazi era linistit pe strada fara nici un bandaj la mana, doar ca sa te manance de bani. Cand ma vazut atat a apucat sa faca ochii mari ca cepele, dar nu mam oprit nu a avut rost sa il iau la intrebari.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
StoAdrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre autoturism si atelaj Bogdan008 Bogdan008 In urma cu cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj, eu fiind conducatorul autoturismului. S-a intamplat in afara localitatii intr-o ... (vezi toată discuția)