avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - consecinte

Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In masina era un pasager care a fost lovit f putin la picior, am mers cu victima la spital, i sa facut radiografie, iar in urma controlului doctorului ia zis ca nu are nici o fractura de femur, nu necesita spitalizare. Radiografia iam platito eu, vinovatul, insa eu nu am nici o copie xerox de la rezultatul acesteia.
Tin sa mentioneaz ca accedentul nu a fost grav eu vinovatul aveam 10 km/ ora, iar taxiul, max 40km/ora, deci impactul a fost pe partea dreapta a taxiului, in portiere.
azi ma sunat victima (pasagerul din taxiul) sa-mi spuna ca depune plangere la politie ca este victima acestui accident, sa ceara daune, cu toate ca nu are nimica grav la picior.
La fata locului nu a fost nici un agent de circulatie si nici vreo ambulanta, victima ducandu-se singura acasa, iar eu(vinovatul) cu paubitul (taxiul) ducandu-ne la asigurari, pe cale amiabila.
Ce pot pati eu in cazul in care victima se duce si declara la politie ca este victima accidentului? Mi se poate deschide dosar penaluiti?
va multumesc? ce ma sfatuiti?
Raspunderea penala poate fi angajata daca sunt indeplinite 2 conditii:
-victima sa prezinte certificat medico-legal de cel putin 10 zile ingrijiri medicale
-victima sa depuna plangere in 2 luni de la accident
Asiguratorul RCA preia despagubirea.
Va multumesc de raspuns, iar In cazul de fata victima nu necesita spitalizare pentru durerea de la accident, ea doar vrea sa primeasca niste bani de la mine, cu amenintarea ca altfel imi face plangere la politie. Din politete eu ii voi da bani pentru un unguent pentru a reduce durerile, insa ea daca face plangere la politie eu nu am ce sa platescin fata legii, nu?
Cu toate ca ea ma ameninta! Ma pot trezi cu vreo citatie de la politie sau tribunal in urma plangerii ei? Va intreb ca sa stau si eu mai linistita cu toate ca ea ma ameninta cu aceasta plangere, depusa dupa o zi de la accident.
Buna ziua,

Pentru a nu avea probleme trebuie sa declarati accidentul si la Politie si sa le explicati situatia victimei din masina. Aceasta declaratie este obligatorie de facut imediat in conditiile in care se afla persoane vatamate in masina care ati avut accidentul. sfatul meu este sa mergeti repede la politie si sa declarati accidentul pentru a nu avea probleme.
Poate sa va actioneze in penal, este un drept pe care-l poate exercita.Raspunderea penala este angajata doar in conditiile de mai sus.Poate sa foloseasca si calea civila pentru despagubiri, daca nu e caz penal(pana in 10 zile ingrijiri medicale si nu spitalizare,sunt notiuni diferite).
Pot exista ingirijiri medicale fara sa fie nevoie de spitalizare.
sa merg singura sa declar, sau impreuna cu persoana vatamata?
la politie daca persoana vatamata, se preface ca o doare si ca ea cere daune pentru acest lucru, care sunt pasii urmatori?
trebuie sa fie de fata si soferul din masina lovita in care a fost persoana vatamata?
noi la asigurari (soferii din cele doua masini) am declarat ca nu exista persoane vatamate, urmand ca dupoa sa vina si persoana in cauza care a fost in masina.

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)
Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat intr-un accident cu daune fizice, am rca, ce risc? zinca_gheorghe zinca_gheorghe Buna ziua, Sunt vinovat intr-un accident rutier (neacordare de prioritate), pasagerul din dreapta celui care a intrat in mine a acuzat dureri de ... (vezi toată discuția)