avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Șoferul vinovat de un accident cu vătămare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. Ce pot face, care sunt pașii legali?

Buna ziua.Va relatez problema mea.
Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre trotuarul din stanga din parcarea din fata scolii o masina a dat cu spatele si a lovit-o daramand-o jos atat pe ea cât si pe fetita ,mentionez ca in zona pe unde trecea nu era trecere de pietoni ,mentionez ca soferul era taticul unui coleg de clasa de al fiicei mele.

O trecere de pietoni se afla cam la 300 m dar de pe trotuarul stang catre prelungirea trotuarului tot stâng. Mamei i-a venit piciorul intr-o parte pe moment nu a durut-o si a refuzat sa meargă la spital.Soferul nu a chemat politia a luat-o in masina si adus-o acasa.Seara s-a umflat putin dar si-a pus gheata permanent iar apoi se umfla si se desumfla bineinteles punea permanent gheata dar dupa 6 zile piciorul s-a invinetit si s-a umflat.

Am fost pe 26 martie la spital si binenteles fractura de maleola peroniana (fractura de glezna) i-a pus aparat ghipsat pentru 4- 6 saptamani tratamentul pentru inceput ptr 36 zile cu FRAXIPARINA.L-am sunat pe șofer (tatăl colegului fetiței mele) si i-am spus ca daca tot nu am implicat politia macar sa contribuie cu jumatate din la cumpararea tratamentului care costă 300 lei.I-am spus ca pe 23 aprilie merg sa-i scoata ghipsul si a zis doctorita ca ar fi bine sa nu ajungem la operatie si sa se sudeze osul ca mama e si diabetica si la diabetici se cam recupereaza mai greu si atunci binenteles a zis ca el nu este de vina ca de ce sa imi dea el bani ca să cumpăr tratamentul etc etc.

Atunci i-am spus sa mergem la politie sa spunem despre accident si m-a luat ca verișoara lui e la rutieră ca varul lui e la criminalistică si ca daca vreau sa ne judecam 1 an si imi demonstreaza ca el nu este de vina etc etc.Intr-un final ne-am întâlnit am cumpărat reteta in fata lui eu am.platit 150 el a dat 150 si mi-a zis ca sunt ultimi bani ca el nu mai imi da altii si i-am spus că ar trebui să ma ajute sa imi duca si sa imi aduca fata de la scoala macar cand nu pot eu sau sotul sa o ducem ca noi ne bazam pe mama si a zis ca da dar nu poate intotdeauna si ca nu o.poate obliga pe mama lui sa imi ia si mie fata cand ei sunt la serviciu.

Intrebarea mea.este ce se poate face intr-un asemenea caz.
Eu nu am fost la politie ca am zis sa ne intelegem ca oamenii dar el mi-a zis ca la cate cunostinte si relatii are o sa iasa bazma curata si ca daca mergem.in tribunal imi demonstreaza el ca mama iese vinovată si o sa-i plătesc si lui cheltuielile de judecata.Ce pot face intr-o asemenea situatie care sunt pasii legali.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 14:24, 6 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand ati fost la spital ati declarat ca vatamarea este din accident rutier? Daca da, cadrele medicale aveau obligatia sa anunte politia. Soferul, chiar daca cel vatamat a refuzat sa fie transportat la spital, avea obligatia sa anunte politia in termen de 24 ore, daca nu a anuntat este caz penal pentru parasirea locului accidentului.
Trebuie sa faceti plangere la politie in termen de 90 zile de la data accidentului, pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului.
Pentru mai multe sfaturi gratuite ne puteti contacta.
Bicsak Laszlo
Asociatia Victimelor Fara Vina
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Nu ne-a intrebat la spital.Atat a zis asistenta mamaia ti-a venit piciorul rau si ea a zis ca da si apoi ne-a trimis sa facem radiografia si apoi am venit inapoi cu radiografia și i-a pus piciorul in ghips.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu soferul trebuie sa plateasca ci compania de asiguari la care a incheiat RCA-ul; ii puteti face plangere la politie dar daca din raportul medico-legal al mamei nu rezulta 90 de zile de ingrijiri medicale (atentie, nu de spitalizare sau de luat medicamente) atunci nu i se face dosar penal; mergeti cu actiune in civil, in instanta, pe daune; daca nu stiti la cine are asigurarea, indreptati actiunea impotriva lui si o sa se sesizeze instanta sau o sa spuna singur; trebuie sa mentionati ca nu stiti compania dar ca intelegeti sa va indreptati pretentiile si impotriva acesteia; asiguratorul plateste, nu soferul
inainte, insa, de a introduce actiunea, daca puteti afla cine este asiguratorul, faceti cerere de despagubiri atat materiale cat si morale direct la acesta
pastrati toate bonurile, chitantele de la tot ce ati cheltuit pentru ca mama a fost vatamata in accident
intrebati daca aveti nelamuriri si va raspund cu tot dragul
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Irina Pricop, Consilier juridic
Parerea mea este ca in acest caz nu se poate face nimic pentru a beneficia de sume de bani din partea asiguratorului sau a soferului. Obligatia atata a mamei lovite de masina cat sia soferului era sa cheme politia si implicit salvarea. Puteti face plangere la politie dar soferul nu o sa recunoasca ca lovit cu masina ceva la manevra cu spatele. Urme vizibile pe masina stiti sa fie? sau aveti martori care ar putea da declaratie? asta v-ar ajuta dupa parerea mea

Alte discuții în legătură

Victima a unui accident de circulatie vrica vrica Va rog din suflet ajutati-ma In data de 24.02.2014 am vrut sa traversez la distanta de trecerea de pietoni cam la 2 m Si pe un sens si pe celalat se circula ... (vezi toată discuția)
Am fost accidentată pe trecerea de pietoni. doresc daune morale, cum să procedez? m_mindru m_mindru Am fost accidentata pe trecerea de pietoni. Doresc daune morale pentru vatamare corporala picior in ghips si partea stanga vatamata mai putin. Cum sa procedez? (vezi toată discuția)