avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fiul meu a fost accidentat de o mașină care i-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fiul meu a fost accidentat de o mașină care i-a zdrobit piciorul, iar șoferul nu l-a dus la spital. Acum are piciorul în ghips iar tatăl șoferului dă vina pe al meu pentru accident, ce putem face?

Buna ziua va rog sa mă ajutați e vorba despre fiul meu acum doua săptămâni a fost calcat de o mașină prietena lui de 15 ani si fica mea de 10 ani au vrut sa traverseze strada nu venea nici o mașină fiul meu era pe trotuar a vrut sa ma sune pe mine in momentul cand fetele au coborât de pe trotuar a apart o masina in viteze a coborât de mai sus de pe trotuar si venea spre ele in zigzag atunci fiul meu lea apucat pe fete lea tras pe trotuar dar el a ramas cu piciorul pe drum langa trotuar si masina ia zdrobit piciorul drept șoferul a coborât din mașină la intrebat daca il doare baiat a zis ca da el sa urcat in masina si a plecat la lasat acolo pe trotuar dupa patru zile lau găsit tatal a zis ca sa speriat si sia inchis masina in garaj baiatul a stat in spital o săptămână si 4 zile acum este cu tratament la domiciliu si piciorul in ghips iar tatal da vina pe baiatul meu pentru acident. Va rog sa ma sfatuiti ce putem face? Baiatul meu are 17ani Va mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: panaitcorneliu , utilizator 20:20, 24 Martie 2019
Daca au traversat prin loc nepermis, nu o sa fie despagubit de sofer.
Insa pentru faptul ca a fugit de la locul accidentului cu victime este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, iar permisul i se ANULEAZA datorita condamnarii, asta daca nu primeste cu amanare.

Mai bine va angajati un avocat.


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, In astfel de situatii trebuia sa faceti sesizare la politie, iar in baza politei RCA veti putea fi despagubit de Asigurator, iar soferului ii va fi suspendat carnetul pentru 90 de zile si deschiderea unui dosar penal pentru vatamare corporala. In aceasta situatie angajati-va un avocat care sa fie specialist in litigii de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Trecere prin loc nepermis Zattara88 Zattara88 Am traversat prin loc nepermis si din cauza mea s-au tamponat 2 masini. Ambi soferi au asigurare.Politia locala a venit a constatat ca nu sunt victime, mi-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Gabriel1996p Gabriel1996p Buna ziua. Prietena mea a fost lovită de o masina dupa ce a coborât din autobuzul pus la dispozitie de firma unde lucrează, precizez ca nu era oprit ... (vezi toată discuția)