O titularizare in invatamant in baza unei diplome Spiru,daca a trecut un an de la decizia de titularizare,mai poate fi desfiintata?Titularul ocupa postul respectiv pana la disparitia acestuia?Se aplica legea contenciosului?
Buna ziua !
Teoretic , nu , atata timp cat diploma a fost recunoscuta implicit ca fiind una valabila si s-a emis decizia de titularizare ... In practica , mai ales acum cand interpretarile legislatie sunt atat de vaste (diferite de cele mai multe ori de la un Inspectorat la altul), se poate orice ...
Eu cred ca da, se poate anula titularizarea, ca fiind obtinuta in baza unui act nevalabil sau anulat. Adica inscrierea la concurs s-a facut in baza dosarului din care rezulta calificarea, conditie esentiala pentru inscriere. Or, daca actul care atesta calificarea este anulat, nu se poate considera ca ramane indeplinita conditia obligatorie de studii, doar prin efectul curgerii timpului.
probabil ca nu se poate...sunt cateva procese pierdute de ISJ -uri ,iar instantele au invocat chiar termenul de 1 an de zile...apoi,metodologia miscarii nu prevede decat imposibilitatea depunerii dosarului "purtatorului de diploma Spiru"in caz de resttrangere pentru ocuparea unui nou post...
Probabil ca la data inscrierii nu exista interdictia sau, existand, a fost ignorata. Stiti bine cum stam la capitolul legalitate in invatamant.
Din punctul meu de vedere (care nu conteaza ca nu decid eu), un act anulat are acelasi statut ca unul inexistent si produce aceleasi efecte ca oricare alt act anulat/desfiintat.
Este adevarat ca un act de studii face dovada veridicitatii pana la inscrierea in fals, dar anularea lui, ce efecte produce? Ar insemna ca numai anumite acte anulate produc efecte juridice, altele nu.
Cum spuneam, parerea mea!
dar un grad didactic,deful. obtinut in baza unei astfel de diplome?...este certificatul de definitivat un act juridic unilateral intrat in circuitul civil ,act la care face referire art 7 din legea contenciosului administrativ?