Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament la ultimul etaj intr-o casa. Problema este ca, conform actelor, bucataria reprezinta spatiu comun ( fiecare din vecinii mei, in numar de 4, avend o mica parte din aceasta). De asemenea, tot din apartamentul meu se face accesul catre pod( nu exista alta cale de acces iar podul e la nivel cu casa si este tot spatiu comun).
Intrebarea mea este: in ce conditii pot ceilalti vecini sa intre la mine in casa si care sunt dretpurile lor asupra acestor doua spatii? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Daca potrivit actelor sunteti in indiviziune, referitor la cele doua spatii, la care faceti trimitere, accesul in pod se poate face doar in anumite cazuri sau pentru anumite motive, cu acordul dumneavoastra, avand in vedere ca accesul in pod se face prin apartamentul dumneavoastra. In ceea ce priveste bucataria, fiecare dintre proprietari o poate folosi, ar trebui totusi sa va ganditi la o cerere de iesire din indiviziune.
Din cate stiu, indiviziunea se refera la spatiile comune neimpartite pe cota parte intre persoanele care apar ca si proprietari. In cazul de fata, in act este specificat cati mp detine fiecare apartament din bucatarie. Specific de asemenea ca spatiul comun din care am facut noi bucataria era pe vremuri o spalatorie care era utilizata de catre toti locatarii. Noi am amenajat-o dupa ce am cumparat. Ceilalti locatari nu se folosesc oricum de aceste spatii, nimeni nu a avut nimic importiva sa reamenajam spatiul. Este doar o problema de acte. Probabil ca vom cumpara acest spatiu pe viitor, Deocamdata nu avem acesta posibilitate, de aceea vroiam sa stiu in ce conditii pot sa imi intre in casa vecinii, ca sa nu ma trezesc cu cineva peste mine in casa la un moment dat.
Pod bloc
ContSters225393
Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)