Va rog sa ma lamuriti cum variaza deducerea personala functie de salariul brut. Eu , care am o deducere personala de 350 lei ( avand o persoana in intretinere) , am ajuns sa am doar 210 lei la un salariu brut de 1334lei. Credeam ca macar ramane de 250 lei standard. Va mutumesc!
Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 350 lei;
- pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 650 lei.
Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.000,01 lei şi 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc prin ordin al ministrului finanţelor publice.
Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acordă deducerea personală.
Deducerea personala se acorda pentru perioada in care salariatul a fost concediat abuziv?
Exista sentinta de anulare a concedierii, reintegrare si plata salariilor si drepturilor care i s-ar fi cuvenit pe perioada concedierii.
Multumesc
Deducerea personala se acorda pe toata perioada cat c.i.m. a fost in vigoare ...prin urmare, pentru perioada stabilita de catre instanta, a platii salariilor, de la data incetarii c.i.m. si pana la data efectiva a reintegrarii se acorda deducerea personala.
Deducerea personala se acorda de la data inceperii activitatii si pana la data incetarii activitatii ... in cazul reintegrarii, c.i.m. este activ intrucat instanta a decis anularea deciziei de incetare a c.i.m. si va repus in postul detinut anterior incetarii c.i.m. , ceea ce implica faptul ca veti beneficia de deducere personala pentru drepturile salariale platite in baza hotararii judecatoresti.