avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazier auto - stergere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazier auto - stergere

Buna ziua.
Am avut permisul de conducere anulat.
Dupa ce termenul necesar de la sentinta definitiva a trecut, am dat din nou examen si am luat un nou permis de conducere. Cu toate acestea, in cazierul meu auto inca apar faptele, contraventiile precedente si chiar si acel incident/dosar. SI astea, chiar si in cazul in care cazierul meu judiciar care cuprindea acelasi dosar este curat deja, termenul pedepsei fiind deja prescris/trecut asa cum spune hotararea judecatoreasca definitiva.
Ce pot face si cui ma pot adresa pentru stergerea acelui dosar si din cazierul auto? Mai ales ca permisul pe care il am acum e curat - e unul nou, cu totul diferit de cel precedent, care a fost anulat. Am intrebat la Politia Circulatiei Judetene, insa cei de la ghiseu nu stiu sa imi dea un raspuns, ba mai mult, avand explicatii de genul '' nu ne permite programul informatic sa efectuam nicio mododificare in cazier si acesta va ramane pe veci asa, doar imbogatindu-se'' eventual cu alte contraventii viitoare daca va fi cazul''. Faptul ca acest cazier nu se sterge chiar si dupa efectuarea'' sentintei/pedepsei (cu suspendare in cazul meu), imi ingradeste dreptul la munca, pt ca as dori sa ma angajez intr-un loc in care insa, din start una dintre conditii este ca in cazierul auto sa nu apara infractiuni. Ori cazierul meu auto, repet, desi permisul actual este nou si nu am comis infractiunea respectiva avand acest permis, totusi aceasta apare in continuare.
Astept cu interes un raspuns punctual in cazul in care aveti informatii despre procedura si destinatarul cererii'' mele privind stergerea'' cazierului auto pt permisul anulat.
Multumesc.
Nu exista cazier auto, exista cazier judiciar (infractional). La 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila puteti cere in instanta reabilitarea.
@mahe....
Nu vorbi daca nu stii ! Ia scrie cazier auto si da-i la goagal sa caute....
Ha, ha, ha =D> Deci daca tu nu stii, nu se exista :D !
exista cazier auto!!!!!!!!!1 sunt trecute toate pv detaliate de cand ai obtinut permisul si pana la zi
Buna seara,

Care este legea sau actul care reglementeaza acest cazier?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanta privind circulatia pe drumurile publice va fi modificata in curand printr-o lege care inaspreste masurile impotriva soferilor indisciplinati.Prin modificarea propusa se va introduce notiunea de “cazier auto” ce va consta in evidenta sanctiunilor aplicate soferului. Cazierul auto va fi disponibil in baza de date a Inspectoratului General al Politiei Romane si va permite aplicarea unor sanctiuni mai severe decat prima data celor care recidiveaza in incalcarea regulilor de circulatie.
Potrivit art.28 din OUG nr. 195/2002 actualizată, privind circulaţia pe drumurile publice, “Evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie se ţine de către poliţia rutieră, în condiţii stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative.”
Până în prezent, nu a fost elaborat un asemenea ordin sau un alt act normativ (care să definească natura juridică a cazierului auto, condiţii de eliberare, conţinutul unui asemenea document, termenul de radiere a faptelor înscrise în evidenţele poliţiei rutiere, etc.), în prezent această noţiune fiind o echivalare neoficială, după modelul cazierului judiciar, izvorâtă din cerinţa impusă de anumite acte normative, ca, pentru accederea la anumite profesii, solicitanţii să facă dovada că nu au comis, într-un anumit interval de timp, anumite contravenţii
Art. 208 din HG nr. 1391/2006, arată faptul că “Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obţină, personal, la sediul poliţiei rutiere din judeţul care îl are în evidenţă, informaţii cu privire numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.”
In concluzie spre deosebire de cazierul judiciar nu exista reglementari privind stergerea evenimentelor rutiere din evidenta politiei.

Alte discuții în legătură

Cazier rutier mihail_86 mihail_86 Buna ziua, ma poate lamurii cineva si pe mine cum este cu cazierul auto, daca se reabiliteaza faptele care sunt in el, cum ar fii amenzi diverse, sau oug ... (vezi toată discuția)
Cazier auto Mihai Matei Mihai Matei Buna ziua, am trecut in cazierul auto doua abateri (contraventii), exista posibilitatea sa fie sterse? Daca da, atunci um se procedeaza? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
La ce foloseste cazierul rutier?? aidu aidu Am formulat plangere contraventionala impotriva amenzii de parcare... iar judecatorul stagiar a cerut politiei cazierul judiciar. Probabil fata de apararea mea ... (vezi toată discuția)