Buna ziua, ma poate lamurii cineva si pe mine cum este cu cazierul auto, daca se reabiliteaza faptele care sunt in el, cum ar fii amenzi diverse, sau oug 195/2002 - Art. 87 cum am eu trecut. Am primit nup in 2011, dupa un an de asteptare..., si cazier scos in 2012 imi indica si acea problema, se poate in timp curata acest cazier? daca ma poate lamurii si pe mine cineva care a trecut prin asta. multumesc
In cazul in care s-a implinit termenul de reabilitare puteti face in fata instantei reabilitarea judecatoreasca. In momentul in care veti obtine o hotarare de reabilitare, o legalizati si o duceti pentru a se face modificarile in cazier.
ce reabilitare in fata instantei ? nu am fost condamnat nici macar nu am ajuns in fata instantei , domnul procuror mi-a dat nup la dosar...si asa am scapat...de judecata si anularea permisului, deci ma intereseaza ce si cum sa fac sa am cazierul auto curat.... adica orice abatere dar nu aceasta...care este destul de grava...cine te mai angajaza? chiar si ca sofer profesionist..., daca ai gresit odata.........se zice ca o poti face constant..mereu...., nu stiu cum se procedeaza, dar pot angaja un avocat sa ma indrume in aceasta situatie.
ART. 28 OUG 195/2002
Evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie se ţine de către poliţia rutieră, în condiţii stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative.
ORDINUL MINISTRULUI ADMINISTRAŢIEI ªI INTERNELOR privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie
Art. 5
(1)Menţiunile privind permisele reţinute şi sancţiunile aplicate, introduse în aplicaţia
informatică „ABATERI” în baza proceselor verbale de constatare a contravenţiilor care ulterior au fost anulate în condiţiile legii, se şterg din aplicaţia informatică „ABATERI” în termen de 30 de zile de la data la care poliţia rutieră competentă teritorial a luat la cunoştinţă de hotărârea definitivă şi irevocabilă prin care a fost admisă plângerea. (2) În cazul suspendării exercitării dreptului de a conduce al conducătorului de autovehicul sau tramvai pentru fapta urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane, atunci când instanţa de judecată a dispus, după caz,achitarea
sau încetarea procesului penal, precum şi atunci când procurorul a dispus, după caz, neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, menţiunile privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce se şterg automat din aplicaţia informatică „ABATERI” în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care au fost dispuse soluţiile în cauză.
(3) În situaţia în care, pentru faptele prevăzute la alin. (2), Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, republicată, nu prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce al conducătorului de autovehicul sau tramvai, datele referitoare la aceste fapte se şterg din aplicaţia informatică „ABATERI” în termen de 5 zile de la data la care poliţia rutieră competentă teritorial a luat la cunoştinţă de încetarea cauzelor care au determinat introducerea acestor date.