avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Restituire permis, rezolutie procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Restituire permis, rezolutie procuror

Buna ziua, in martie am fost oprit de politie cu un moped neinregistrat, mi-au retinut permisul de conducere cat.b, si au intocmit dosar...ieri a venit rezolutia de la procuror in care scrie ca nu imi intocmeste dosar penal, ca imi aplica o amenda administrativa in cuantum de 200 lei iar cheltuielile sunt suportate de stat. In fapt am luat rezolutia bucuros am platit amenda si m-am dus sa-mi ridic permisul, unde surpriza , nu au vrut sa mi-l inapoieze si mi-au spus sa ma duc joi, dar mie imi expira dovada miercuri(azi), eu fiind din Campina iar serviciul permise in Ploiesti, in baza carei legi ma priveaza de dreptul de a conduce, daca procurorul nu a dispus asa ceva? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Casa de Avocatura Dobrescu , Avocat 15:13, 7 August 2013
oug195
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
(1^1) În situaţia prevăzută la alin.(1) lit.c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.

CAPITOLUL VI
Infracţiuni şi pedepse

Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
Buna ziua,
Confrom OUG 195/2002, seful politiei rutiere de pe raza teritoriala a savarsirii faptei, va poate ridica permisul pe o perioada de 90 de zile daca fapta savarsita a fost urmarita ca infractiune, iar conform art 85 din aceeasi lege, conducerea unui autovehicul neinregistrat pe drumurile publice este infractiune. Chiar daca ulterior s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative, permisul poate fi retinut pe o perioada de 90 de zile.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutia parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 alex1088 alex1088 buna ziua! anul trecut in iunie am lovit o persoana pe trecere de pietoni de atunci am tot prelungit dovada de circulatie! astazi am fost sa prelungesc dovada ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului saw_saw36 saw_saw36 Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul cu fara drept de conducere ptr.nr. rosii expirate. Cand se finalizeaza dosarul perioada de suspendare a permisului se ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate de 10 ore mihaelaconsuela mihaelaconsuela buna ziua am o mare problema si as avea nevoie de o parere.in data de 09 09 am luat nr rosii valabile 0 luna si fara sa ne uitam pe autorizatie am crezut ca o ... (vezi toată discuția)