avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rezolutia parchetul de pe langa judecatoria sectorului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Rezolutia parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6

buna ziua! anul trecut in iunie am lovit o persoana pe trecere de pietoni de atunci am tot prelungit dovada de circulatie! astazi am fost sa prelungesc dovada de circulatie dar dna procuror mi-a spus ca sa solutionat cazul am primit rezolutia dupa care imi spune sa merg la udriste sa imi ridic permisul ajung acolo iar domnul de acolo imi spune ca abia dupa 90 de zile pot ridica permisul pentru ca sa solutionat cu suspendare de 90 de zile dar pe rezolutie nu scrie!

pe rezolutie scrie cam asa dispun neinceperea urmaririi penale in cauza privind pe numitul x sub aspectul savarsirii infractiunii prev si pedepsite de art 184 al 1.3
iar la final spune deoarece lipseste plangerea prealabila a persoanei vatamate

cheltuielile judiciare raman in sarcina statului
solutia se comunica
acum eu nu am inteles prea multe din rezolutia asta sunt un pic confuz si nici cei de acolo nu ofer prea multe detali
Cauza are doua aspecte: 1, privind raspunderea penala, si s-a solutionat asa cum precizati si 2, raspunderea contraventionala pentru incalcarea regulii de circulatie, conform OUG 195/2002.
dar in mod normal nu trebuia sa primesc si o amenda pe langa suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile ?
Verificati la fisc.
ART. 103*) OUG 195/2002
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
..............................
"c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."
.............................
ART. 106*)
(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
...............................
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - citație test reguli de circulație, consecințe neprezentare Yonut79 Yonut79 Acum 2 luni mi-sa suspendat permisul auto pe 90 zile pentru consum alcol dupa test sa rezultat o alcolemie de 0,34 acum 2 zile am primit citatie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Ordonanta suspendare permis Oana912256 Oana912256 Buna ziua!! Zilele trecute am primit in cele din urma de la Serviciul Rutier instiintarea referitoare la suspendarea permisului auto din urma unui accident ... (vezi toată discuția)