Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul cu fara drept de conducere ptr.nr. rosii expirate. Cand se finalizeaza dosarul perioada de suspendare a permisului se calculeaza de cand mi l-au suspendat 25.05.2010 ?
Daca veti fi condamnat , permisul de conducere se anuleaza .
Daca se va lua o masura de netrimitere in judecata , permisul de conducere se suspenda pe o perioada de 90 de zile , dupa finalizarea cazului .
Art 103 (1) - Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.(11) În situaţia prevăzută la alin.(1) lit.c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta .
Deci pana la urma sa inteleg ca lunile care stau fara permis nu se i-au in calcul? Cand se inchide dosarul si mi se da (3 luni de suspendare) se socoteste de cand se inchide?