avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate un cetatean strain (Nigeria) cu rezidenta in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate un cetatean strain (Nigeria) cu rezidenta in Germania, sa obtina permisul in Romania?

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:20, 29 Iunie 2011
Din cate stiu cetatenii straini care doresc sa obtina permis in Romania trebuie sa parcurga aceiasi pasi ca si cetatenii romani: un curs de pregatire teoretica de cunoastere a legislatiei rutiere romanesti si apoi curs de pregatire practica urmat de examen.
Da este posibil. In schimb nu prea are ce face cu el in Germania, daca cetateanul are resedinta acolo. Doar daca dovedeste ca obtinerea permisului in alta tara a fost facuta in conditiile in care cetateanul este obligat sa lucreze temporar in strainatate si este necesara obtinerea permisului, acesta va putea fi transcris ulterior in Germania.
Altfel se aplica pedepse substantiale pe langa nerecunoasterea permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere permis conducere cetatean strain simoalin simoalin Buna ziua, as dori sa stiu daca un cetatean UE poate sa dea examen si sa obtina permis de conducere in Romania. Mentionez ca este om de afaceri din Marea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)
Permis intr-o tara europeana clientX clientX In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce ... (vezi toată discuția)