avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime

Va rog sa imi spuneti daca la completarea unei adeverinte de vechime prima pozitie trebuie sa fie cea cu decretul de desfiintare a carnetelor cu 01.01.2011 apoi decizia de incetare din 28.06,2011(in cazul meu),alte modificari nu a avut.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 30 Iunie 2011
Prima pozitie trebuie completata cu"angajat pe perioada determinata,cf. art. 12(2),coroborat cu art 83,lit a-e(depinde de caz) din Codul Muncii " sau "angajat pe perioada nedeterminata cf art 12(1) C.M.,functia sau meseria si norma de x ore/zi,salariul de baza,iar in final actul in baza caruia s-a facut inscrierea-ctr. individual de munca nr..../zi anterioara inceperii activitatii. Nu uitati sa specificati pe adeverinta care ramane la dosar"am primit un exemplar,astazi,data....."
Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Salariata a vut carnet de munca pe care i l-am predat inchis cu 01.01.2011. Cu data de 28.06.2011 are decizie de incetare si trebuie sa ii dau adeverinta pentru 01.01.2011-28.06.2011 ,corect? in adeverinta ii trec doar incetarea?
Prima pozitie o puteti ocupa cu inregistrarile aferente abrogarii Decretului nr.92/1976 , dupa care treceti incetarea c.i.m. ... mentionati in adeverinta ca salariata/ul poseda carnet de munca seria si numarul ...
Mai am o nelamurire. In adeverinta prima pozitie scriu cum spuneti dumneavoastra dar nu stiu la rubricile meserie si salariu ,trebuie sa completez situatia de pana la 28.06.2011 sau pun bara?Va multumesc.
Se pune bara .... intrucat in preambulul adeverintei veti scrie functia detinuta si eventual salariul pentru acea perioada ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare adeverinta hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu cum se completeaza tabelul din adeverinta de vechime care se elibereaza atunci cand ai incetat raporturile de munca cu un angajator ... (vezi toată discuția)
Este corect? giacris giacris Buna ziua, Am ridicat de la ITM 2 adeverinte de vechime pentru 2 angajati in care este precizat cum ca contractul lor individual de munca a incetat la data ... (vezi toată discuția)
Completare cm handaricimarin handaricimarin daca la data de 01.01.2011 s-a abrogat decretului 92/1976 care reglementa carnetul de munca si la aceiasi data definitivez angajarea unui salariat (ii fac CIM ... (vezi toată discuția)