avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Insulta, calomnie pe youtube
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Insulta, calomnie pe youtube

Oare se poate da in judecata sau face plangere impotriva unui user youtube necunoscut care a adresat injurii altui user youtube ? Poate fi condamnat?
Cel mai recent răspuns: Dan-Sebastian Chertes , Avocat 11:30, 1 Iulie 2011
Poate fi supus oprobiului public, chiar.
Condamnat? Este deja condamnat, la ignorata, e cea mai grea pedeapsa.
Din pacate, in Romania, singura modalitate in care se pot cere despagubiri unei persoane pentru insulta/calomnie este pe calea procesului civil.
In penal, conform unui recurs in interesul legii admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, normele penale care sanctioneaza ca infractiuni insulta si calomnia se considera a nu mai fi in vigoare.
Prin urmare, daca ati face o plangere penala solutia ar fi de neincepere a urmaririi penale.
Daca doriti sa primiti o despagubire morala pentru insulta/calomnia de care vorbiti, respectiv sa incepeti un proces civil, e important sa cunoasteti persoana care v-a adresat injuriile, pentru ca in instanta civila nu puteti chema in judecata o persoana a carei identitate nu o cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila floxter floxter Se poate face plangere prealabila pentru calomnie si insulta in conditiile in care ele nu mai sunt incriminate? (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie pe youtube floxter floxter Ce pot face in cazul in care un utilizator youtube necunoscut care injura se cearta, provoaca si ameninta o gramada de utilizatori pe youtube, ajunge pana la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)