Buna seara, ma poate ajuta cineva cu o informatie, va rog? Am hotarit sa suspend activitatea Intrep. individ. pe care o am pe termen nelimitat, plec din tara pt. o perioada mai lunga. Ce demersuri trebuie facute la ORC si l a Fisc, ca sa mearga mai repede? Multumesc tuturor anticipat.
Puteti sa suspendati activitatea pe o perioada de maximum trei ani. Depuneti la registrul comertului o cerere de inregistrare titpizata si declaratia model 3 si ulterior anuntati si ANAF-ul ca ati suspendat II.
Buna seara, la Finante trebuie sa depun si declaratia 220? si ce ar trebui sa scriu in ea, ca nu ma pot orienta dupa ce mi-a raspuns femeia de la ghiseu.Drept sa spun, nici nu ma miracum m-a tratat, a stepta preavizul, nu avea ea chef de mine.Dar eu am ramas nelamurita, si nu pricep ce-i cu declaratia asta. Un mic ajutor,va rog. Multumesc.
Declaratia 220 „Declarație privind venitul estimat” se depune in vederea stabilirii de catre fisc a impozitului pe venit datorat pentru anul in curs. Pe baza datelor din aceasta declaratie fiscul determina impozitul pe venit datorat si transmite contribuabilului o decizie de impunere cu sumele datorate si termenele de plata.
Se completeaza urmatoarele date:
1.Venit brut estimat — se înscrie suma reprezentând veniturile estimate a se realiza în anul fiscal în curs de către contribuabili, atât din activitatea de bază, cât și din activități adiacente;
2.Cheltuieli deductibile estimate — se înscrie suma reprezentând cheltuielile estimate a se efectua în anul fiscal în curs în vederea realizării venitului brut estimat atât din activitatea de bază, cât și din activități adiacente, cum sunt: cheltuieli pentru achiziționarea de materii prime, materiale, obiecte de inventar etc.
3. Venit net estimat — se înscrie suma reprezentând diferența dintre venitul brut estimat și cheltuielile aferente deductibile, respectiv se scade rd. 2 din rd. 1.
Declaratia 200
bellefille
Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)