avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura la notar se plateste?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura la notar se plateste?

Buna ziua vreau sa fac dreptul.Si as dori sa ma fac notar.Nu am "cunostiinte" la ministerul justitiei si asa mai departe.Stagiatura se plateste de regula?Daca da cam despre ce sume am vorbi.
Si daca imi poate cineva explica la admitere cum anume vin intrebarile ambigue,controversate facute special sa ii pice pe cei fara rude in sistem etc.
Poate ca forumul nu e cel mai bun loc pentru astfel de discutii dar daca poate cineva sa ofere ceva inside information i-as fii foarte recunoscator.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Ulpianus , utilizator 22:23, 30 Iunie 2011
Daca nu aveti o ruda apropiata sau sot/sotie/amant notar, nu puteti accede in aceasta profesie.
adutescu a scris:

Daca nu aveti o ruda apropiata sau sot/sotie/amant notar, nu puteti accede in aceasta profesie.

Asa este!
Niciun notar nu este obligat sa primeasca la stagiu pe nimeni. Si daca nu e obligat cine ar face lucrul acesta si de ce? Ca sa imparta cascavalul cu altcineva?
Ar fi varianta sa platiti spaga pentru a va primi la stagiu. Insa cam cat ar trebui sa fie de consistenta aceasta spaga avand in vedere ca incasarile notarilor sunt cam de un miliard de lei vechi pe luna?
Va doresc succes in alta cariera :)!
De ce tocmai notar? Sunt alte profesii din domeniul juridic in care se intra mai usor. Stagiatura nu se plateste nici pt notari, nici pt avocati, ba din contra trebuie sa fiti platit deoarece munciti.
Nu sunt intrebari ambigue, controversate facute special pt cei care nu au rude, examenul este acelasi pt toti, sunt doar intrebari grele deoarece discutam despre domeniul juridic.
De asemenea nu exista inside information, nu suntem din cadrul serviciilor secrete, toata lumea vorbeste liber.
Sfatul meu: daca va place domeniul, incercati profesiile de consilier juridic, avocat, magistrat, executor judecatoresc etc.
Un comunicat de presa publicat de Consiliul Concurentei in 2009 zicea asa:

„In comparatie cu alte state europene, Romania are un cost real al serviciilor notariale mai mare de 7 ori decat in Portugalia, de 14 ori decat in Germania, de 5 ori decat in Franta, de 6 ori decat in Austria sau Spania si de 4 ori decat in Belgia. Chiar in comparatie cu state central si est europene, in Romania onorariile notariale reale sunt mai mari decat in Polonia, Ungaria sau Slovenia”. =D>

De asta imi place Romanica...taxe notariale mai mari de 14 ori decat cele din Germania, in conditiile in care nemtii au cea mai puternica economie din Europa si un salariu mediu anual in jur de 27000 de euro. Superb, sau ce? :D
Adevaru-i ca notarii merita fiecare euro din sutele de mii castigate anual. Cine e in stare sa depuna o munca titanica, punand o stampila pe un act? Foarte putini, de aceea intra in notariat cei mai pregatiti absolventi de drept, pe baza unor criterii si examene obiective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ajung notar? negrila negrila cum ajung notar,am terminat dreptul,momentan sunt consilier juridic la o mica firma,multumesc (vezi toată discuția)
Cum devin notar? anyana61 anyana61 buna ziua! stie cineva daca pot sa sustin examenul pt notari stagiari daca NU sunt angajata in cadrul unui birou notarial? am doar 9 luni de experienta ca si ... (vezi toată discuția)
Cum se poate sustine stagiul in notariat? Iulian81 Iulian81 Pentru absolventii de drept care vor sa devina notari exista vreo sansa de a putea lucra intr-un cabinet notarial? Adica daca exista vreo modalitate mai normal ... (vezi toată discuția)