avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere auto

acum 6 ani am vandut o masina unui individ care,justificand ca nu are timp atunci sa o radieze pe motiv ca trebuie sa plece imediat in strainatate,m-a convins sa facem un contract de comodat la notariat. nu a mai venit,bineinteles sa radiem masina si m-am trezit ca am o suma importanta de plata la primarie, vreo 5500ron .masina are 2700cmc. anul acesta impozitul a fost de 2070 ron,nu mai zic de penalitati. de 2 ani ma chinui sa o radiez.am fost la politie,dar acolo mi-au zis ca e de competenta instantei de judecata. am angajat un avocat si l-am dat in judecata pe individ , cerand doar sa mi se recunoasca vanzarea masinii ,ca probe avand doar contractul de comodat si un martor, nepastrand chitanta. dupa 9 luni de termene mi s-a respins actiunea.cheltuiala vreo 1200 ron. ce sa fac? recurs? cine imi face si mie dreptate? in felul asta ma ingrop in datorii de care nu scap toata viata!
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ghitard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kiriakos , utilizator 09:48, 6 Iulie 2011
Din pacate nu avea cum sa se constatate vanzarea masinii cata vreme dumneavoastra ati depus ca proba un contract de comodat (folosinta gratuita).
Incercati sa gasiti persoana careia i-ati predat masina, e posibil ca acesta la randul lui sa o fi vandut mai departe.
Ati verificat la inmatriculari? Figureaza inca pe numele dumneavoastra?
Faceti o sesizare la politie pentru a da in urmarire masina ... daca va fi gasita i se pot ridica placutele de inmatriculare (asta in cazul fericit in care mai e in tara).
Ati facut actiune pe recunoasterea vanzarii aducand ca proba contractul de comodat? #-o Aveati nevoie sa faceti dovada instrainarii, chiar si o chitanta de mana ar fi fost suficienta. Comodatul este cedarea gratuita a folosintei bunului, care ramane in patrimoniul dvs. si pentru care trebuie sa achitati impozitele si taxele in calitate de proprietar. Trebuia sa mergeti pe incetarea contractului de comodat si restituirea bunului. Asa macar puteti incerca sa va recuperati masina si ramaneti cu pretul incasat :D minus creantele bugetare achitate, minus cheltuielile de judecata...Bafta!
Competent raspunsul lui Kiriakos !
Daca nu ati facut contract de vanzare cumparare nu inteleg cum de a cerut avocatul constatarea vanzarii.
incercati varianta propusa de Kiriakos.
Bafta
Acelasi lucru il am eu.Contractul de comodat mi-a expirat,l-amdat in judecata pe cel caruia i-am vandut masina,el sa prezentat spunand ca nu mai are masina si nici actele , instanta cerandu-mi sa prezint acte doveditoare caci masina este pe numele meu . La momentul acela nu am stiut de unde sa iau acele acte si instanta nu mi-a aprobat cererea de radiere. Interesandu-ma am gasit solutia de a cere politiei un act care sa ateste ca eu sunt proprietar . Am primit acel act si l-am dat din nou in judecata . Instanta l-a citat dar el si-a schimbat domiciliul . La judecatorie instanta mi-a impus mie sa ii gasesc adresa . Eu am facut un anunt intr-un ziar national "Adevarul" , m-a costat 80RON iar cu ziarul trebuie sa ma prezint in instanta , restul voi vedea ce v-a fi .
inainte de a-l da in judecata am fost la politie unde am depus plangere ptr restituirea bunului. politia de proximitate l-a chemat la sectie unde acesta a declarat ca nu a luat masina de la mine ci din targ de la ploiesti,nu mai stie de la cine,a dat pe ea nu stiu ce suma dupa care a vandut-o mai departe,nu mai stie cui. cu mine a facut contractul de comodat doar ca figuram ca proprietar,a mai spus el.politistul mi-a spus ca daca am vandut ,de fapt,autoturismul,atunci sunt pasibil de dosar penal chiar eu ptr fals in declaratii. am renuntat la plangere declarand ca in fapt i-am vandut autoturismul si nu am stiut cui sa ma adresez ptr radiere.dansii m-au sfatuit sa ma adresez instantei.daci la ora actuala eu am declarat atat la politie cat si in instanta ca am instrainat bunul,deci nu pot sa-mi schimb actiunea,mai ales ca nici nu-mi foloseste la ceva,eu doresc sa radiez. in instanta eu am recunoscut ca i-am vandut masina de fapt,am incasat pretul intreg,am chemat martorul care a existat la vremea aceea-cumnatul meu, paratul nu s-a prezentat la nici un termen,nu a raspuns nici la citarea la interogatoriu. nu cred ca masina mai exista,deci nu vad de unde as putea obtine placutele. momentan nu stiu motivarea deciziei judecatorului,dar e un fapt ca nu detin autoturismul pentru care sunt obligat sa platesc impozite si trebuie sa-l radiez.daca nici in instanta nu-mi pot gasi dreptatea,atunci unde? tocmai am renuntat la o aplicatie de emigrare in australia.poate ca ar trebui sa reconsider acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ghitard, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Transcriere/radiere/inmatriculare autovehicul dislexic dislexic buna seara, am gasit acest post din luna ianuarie fara niciun raspuns. sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa fac Am vandut un autoturism in ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurător pe autoturism înstrăinat cu contract de comodat. cum îl pot radia? cigi cigi Buna ziua, In urma cu cativa ani am instrainat un autoturism cu un contract de comodat. Ulterior, acest autoturism a fost imprumutat unei terte persoane. ... (vezi toată discuția)