avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere auto

acum 6 ani am vandut o masina unui individ care,justificand ca nu are timp atunci sa o radieze pe motiv ca trebuie sa plece imediat in strainatate,m-a convins sa facem un contract de comodat la notariat. nu a mai venit,bineinteles sa radiem masina si m-am trezit ca am o suma importanta de plata la primarie, vreo 5500ron .masina are 2700cmc. anul acesta impozitul a fost de 2070 ron,nu mai zic de penalitati. de 2 ani ma chinui sa o radiez.am fost la politie,dar acolo mi-au zis ca e de competenta instantei de judecata. am angajat un avocat si l-am dat in judecata pe individ , cerand doar sa mi se recunoasca vanzarea masinii ,ca probe avand doar contractul de comodat si un martor, nepastrand chitanta. dupa 9 luni de termene mi s-a respins actiunea.cheltuiala vreo 1200 ron. ce sa fac? recurs? cine imi face si mie dreptate? in felul asta ma ingrop in datorii de care nu scap toata viata!
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ghitard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kiriakos , utilizator 09:48, 6 Iulie 2011
as vrea sa fac recurs,sau apel,dar cum mi-ar folosi daca paratul ar recunoste ca a instrainat masina mai departe? de fapt a recunoscut-o in declaratia de la politie.asta nu se bate cap in cap cu comodatul? el a actionat ca proprietar. avea vreun drept sa-mi vanda masina daca nu considera ca-i apartine?
justicemn a scris:

Din pacate nu avea cum sa se constatate vanzarea masinii cata vreme dumneavoastra ati depus ca proba un contract de comodat (folosinta gratuita).
Incercati sa gasiti persoana careia i-ati predat masina, e posibil ca acesta la randul lui sa o fi vandut mai departe.
Ati verificat la inmatriculari? Figureaza inca pe numele dumneavoastra?
Faceti o sesizare la politie pentru a da in urmarire masina ... daca va fi gasita i se pot ridica placutele de inmatriculare (asta in cazul fericit in care mai e in tara).

cum mi-ar folosi daca paratul recunoaste ca a vandut masina mai departe,nu mai stie cui?
ghitard a scris:

cum mi-ar folosi daca paratul recunoaste ca a vandut masina mai departe,nu mai stie cui?

Daca cel caruia i-ati vandut masina se prezinta in instanta si recunoaste ca a cumparat de la dvs. atunci instanta va putea da o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Cu aceasta hotarare va puteti prezenta la fisc si veti putea efectua radierea fiscala a masinii din rolul dvs. Intrucat hotararea consfinteste retroactiv actul, cumparatorul va putea fi obligat sa va achite impozitul pe masina din urma, de la data cand vanzarea s-a efectuat. Mai departe, dvs. iesiti din cauza, cumparatorul va trebui fie sa inmatriculeze masina pe numele sau ( nu vad cum, fara carte si talon), fie sa-l gaseasca pe cel caruia i-a vandut la randul lui si sa incheie intre ei un act de vanzare-cumparare. Daca masina mai exista fizic dar nu mai poate circula, pt. radiere din circulatie e nevoie de un certificat de distrugere de la o societate specializata tip Remat cu care ultimul proprietar din acte va solicita radierea la politie. Daca masina nu mai exista, treburile se complica. Angajati-va un avocat si mergeti pe varianta vanzarii; puteati aduce ca proba declaratia de la politie in care cumparatorul recunoaste ca a cumparat masina si a revandut-o. Cel mai simplu era sa faceti mentiunea privind vanzarea in rubrica aceea din talonul masinii, atunci cand ati instrainat-o. In felul acesta cumparatorul era obligat sa faca actele in 30 de zile. Era suficient si un act facut de mana. Acuma asta e, eu va doresc s-o rezolvati. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Transcriere/radiere/inmatriculare autovehicul dislexic dislexic buna seara, am gasit acest post din luna ianuarie fara niciun raspuns. sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa fac Am vandut un autoturism in ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurător pe autoturism înstrăinat cu contract de comodat. cum îl pot radia? cigi cigi Buna ziua, In urma cu cativa ani am instrainat un autoturism cu un contract de comodat. Ulterior, acest autoturism a fost imprumutat unei terte persoane. ... (vezi toată discuția)