avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda

Buna ziua, mi-a venit si mie o amenda la adresa din buletin, eu acum stau in bucuresti. Se poate plati amenda in buc? sau trebuie sa ma duc acasa sa o platesc, am inteles ca trebuie platita la fisc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 13:29, 31 Iulie 2008
Am extras pentru lamurirea dvs.din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventilor, actualizata, articolul care va intereseaza, functie de situatia la care va incadrati dvs. - amenda cuvenita bugetului de stat, sau amenda cuvenita unui buget local, urmatoarele:

Art. 28. - (1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
(2) Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la unitatile Trezoreriei Statului, iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a carei raza acestea functioneaza, de cetatenia, domiciliul sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta organului din care acesta face parte, potrivit dispozitiilor alin. (1).
(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:
a) achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;
b) se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Inteleg ca nu va incadrati la alin.1 , in cele 48 de ore, deci se apllica alin.2 si urmatoarele, fiind la alegerea dvs.modalitatea si instrumentul de plata.Nu uitati sa faceti dovada platii, agentului constatator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda , ca am traversat prin loc nepermis katakata katakata Astazi am primit o amenda , recunos ca am gresit . Asi dori sa stiu unde pot sa o platesc si daca trebuie sa fac dovada ? ( locuiesc in Bucuresti ) (vezi toată discuția)
Amenda achitata cu mandat postal marap marap Buna ziua tuturor! Am primit pe societate o amenda de la Garda de Mediu, procesul verbal l-am primit prin posta in 17.04.2012. In PV s-a specificat cuantumul ... (vezi toată discuția)
Amenda persoana fizica angisa angisa buna seara.Am si eu o intrebare, unde se duc amenzile acordate persoanelor fizice si intreprinderilor individuale? la bugetul de stat s-au la bugetul ... (vezi toată discuția)