avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declarare creanta constand in cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declarare creanta constand in cheltuieli de judecata

In timpul judecarii unui dosar de insolventa/faliment, inainte de inchiderea procedurii, se mai poate declara o creanta provenita dintr-o HJ prin care au fost stabilite cheltuieli de judecata (cheltuieli care trebuiesc platite de firma aflata in procedura insolventei)?
Fiind vb despre cheltuieli de judecata, la distribuirea sumelor aceasta va fi platita cu prioritate?
Fac cererea direct la judecatorul sindic sau la lichidator?
Tx de tb este 120 lei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Amila , utilizator 14:52, 1 Iulie 2011
Legea 85/2006 actualizata arata clar in art.3,, pct.17: "prin tabel definitiv de creanţe se înţelege tabelul care cuprinde toate creanţele asupra averii debitorului la data deschiderii procedurii, acceptate în tabelul preliminar şi împotriva cărora nu s-au formulat contestaţii în conformitate cu prevederile art. 73, precum şi creanţele admise în urma soluţionării contestaţiilor. În acest tabel se arată suma solicitată, suma admisă şi rangul de prioritate a creanţei;"
Pentru dvs. o fi clar, pentru mine nu, tocmai de aia am intrebat.

La data deschiderii procedurii ma judecam cu debitorul falit. Dupa ani de zile a aparut si aceasta HJ. Ce mai pot face acum cu aceste cheltuiele de judecata?
Intreb tocmai pt. a nu cheltui alti bani cu tx. de tb j.
Pai nu prea inteleg cum de v-ati mai judecat, daca de la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda de drept orice procedura judiciara si extrajudiciara a creditorilor, astfel incat nu prea inteleg cum ati reusit sa obtineti o hotarare cu cheltuieli de judecata? Fiti un pic mai explicita.
Termenul pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor in tabel are natura juridica a unui termen de decadere.
Avand in vedere stadiul procedurii
inainte de inchiderea procedurii

este inutil sa mai cheltuiti bani si timp pt a formula o astfel de cerere fara finalitate
Este vorba despre o executare silita inceputa de debitorul din insolventa, anterior deschiderii procedurii. Deci in aceasta executare el avea calitatea de creditor.Aceasta executare silita s-a perimat si apoi s-a prescris. Debitorul din executarea silita a obtinut o HJ prin care a fost constatata prescriptia executarii silite, actiune care s-a judecat in contradictoriu cu debitorul din insolventa (prin lichidator).
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
Irina S., utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperarea salariilor Catalinpolitim Catalinpolitim Buna ziua,lucrez la un club de fotbal angajat cu contract normal de muncă. Clubului nu i s-a aprobat planul de reorganizare dar deja si pe anul acesta am5 ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)