avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PROBLEMA CONTRACT DE COMODAT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PROBLEMA CONTRACT DE COMODAT

Buna ziua,

Ma numesc Marcela si ma aflu in urmatoarea situatie.
Anul trecut am infiintat un SRL, am incheiat un contract de comodat despre care la vremea respectiva avocatul meu m-a instiintat ca este pe 2 ani. Greseala mea a fost ca nu am verificat actul respectiv. Cu cateva zile in urma am aflat de la contabila ca mi-a expirat contractul de comodat in urma cu 4 luni (contractul era doar pe 1 an). Am contactat persoana cu care am incheiat contractul de comodat pentru a-l prelungi macar pe lunile in care aveam activitate pe sediul respectiv, insa proprietarul nu a mai dorit prelungirea contractului de comodat.

Cum pot fi in legalitate cu lunile din urma, tinand cont ca abia in luna august voi avea un nou sediu social?!

Va rog sa ma sfatuiti in aceasta problema, ce demersuri ar trebui sa fac?!

Multumesc anticipat
Marcela
Cel mai recent răspuns: underworld , utilizator 11:00, 2 Iulie 2011
buna ziua, ce probleme ar fi cu lunile din urma, daca proprietarul spatiului nu a solicitat evacuarea dv? Asta e, data viitoare trebuie sa fiti mai atenta
Imi pun problema pentru cele 4 luni din urma in care eu faptic nu am avut sediu social. Contractul de comodat a expirat acum 4 luni, eu in aceste luni avand activitate in acte pe respectiva adresa.
Abia din august voi avea sediu social si nu pot fi inregistrata cu declarati 112 (referitoare la taxele si impozitele salariale) pentru ca figurez cu sediul expirat.
Care sunt riscurile ca am o discontinuitate pe sediul social de 5 luni (4 din urma plus luna iulie).

Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
marcela_29, utilizator
Nu poti sa gasesc pe cineva ce le preia contract de comodat asa sa zic pe 6 luni, si dupa aia faci si alta schimbare in august?

Care sunt riscurile ca am o discontinuitate pe sediul social de 5 luni (4 din urma plus luna iulie).

Legea 31/1990 prevede ca si sanctiune dizolvarea societatii la cererea oricarei persoane interesate - art 237
Problema se rezolva cu 01.08.2011 ca urmare nu va mai faceti griji

Alte discuții în legătură

Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Sediu social pfa pfa_it_bucuresti pfa_it_bucuresti Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Locuiesc in Bucuresti in chirie de 7 ani, timp in care am schimbat 4 locuinte. De fiecare data am avut un ... (vezi toată discuția)
Care este sanctiunea pentru sediu expirat Albert Kurtyan Albert Kurtyan Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O (vezi toată discuția)