avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata rata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata rata

Buna ziua,as avea o intrebare legata de un credit bancar de nevoi personale fara ipoteca sau garantii. Am un credit si in ultimele 3 luni am fost in imposibilitatea de a mai plati rata deoarece eu sunt in concediu pentru cresterea copilului si sotul este plecat de 2 luni in strainatate dar nu a reusit sa-mi trimita bani.titularul creditului este sotul dar eu sunt coplatitor, si in anul precedent am beneficiat de o amanare la plata timp de 9 luni timp in care sotul a fost in somaj..Mentionez ca locuim cu chirie si nu avem bunuri mobile sau imobile pe numele nostru si avem 2 copii. Care este cel mai urat scenariu la care se poate ajunge?
daca nu puteti plati, se va incerca executarea silita , dar daca nu aveti bunuri si nici venituri ce se pot poprii, nu au ce executa.
daca respectivul creditor nu lasa datoria sa se prescrie, va vor executa silit venituri si bunuri cand le veti avea
m-au sunat acum si au spus ca in momentul cand va veni sotul in tara i se va pune interdictia de a mai parasi tara pana in momentul in care se va achita toata datoria.Se poate sa faca asa ceva?

Din cate am mai citit pe site nu pot sa-mi puna poprire pe indemnizatia de crestere copil...

Daca lasa datoria sa se prescrie cand si in ce conditii se intampla acest lucru?

Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
pe indemnizatie nu va pot pune poprire.
daca respectivul creditor sta pasiv si uita de dvs 3 ani, dreptul de a cere executarea silita, se prescrie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita - pe viata ? Andra24 Andra24 Buna ziua , Impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar in 2007 in franci elvetieni pe care nu il mai putem achita , rata a urcat la 3500 ron lunar si ... (vezi toată discuția)
Nu-mi mai pot plati ratele minnie84 minnie84 Buna ziua! Am contractat in trecut mai multe credite de nevoi personale la mai multe banci. Totul a fost bine si frumos pana am nascut, am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Rata neplatita spooky_bobo spooky_bobo am cu sotul un credit de 15000 ron de 5 ani nu am avut intarzieri dar sotul a ramas fara servici si nu am platit de 3 luni daca nu platesc 600 lai pana ... (vezi toată discuția)