avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Tinand cont ca contractul de munca inceteaza de drept la data primirii deciziei de pensionare, cum se procedeaza? Ce documente duc la casa de pensii, pentru ca nu am decat decizia medicala, nu pot sa-i dau decizie de incetare CIM?
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 08:46, 2 Iulie 2011
In mod normal aveti ultimul certificat medical eliberat pana la data ... In momentul in care ati primit decizia de medicala de incadrare in grad de invaliditate, trebuie sa va prezentati cu cele doua documente la angajator si acesta va va intocmi decizia de incetare a contractului de munca (pe baza documentelor prezentate de dvs). Daca decizia medicala prevede ca aveti drept de munca redus, trebuie sa mai depuneti la angajator o solicitatre de reducere a timpului de munca sau de incetare a CIM. Dupa ce primiti decizia de incetare de la angajator va completati dosarul pt inscrierea la pensie de invaliditate pe care il depuneti la casa locala de pensii pe raza careia aveti domiciliul. Dosarul pe care il depuneti la casa de pensii trebuie sa contina:
- decizia medicala
- decizia de incetare a contractului de munca
- act de identitate
- certificat de nastere si casatorie
- adeverinta pt. studii superioare daca este cazul
- carnetul de munca in copie si original
- adeverinta(e) privind incadrarea in grupa superioara de munca (daca este cazul)
- adeverinta privind stagiile de cotizare pt perioada 01.04.1992-01.04.2001
- adeverinta privind sporurile la salariu anterior datei de 01.04.1992
- adeverinta pt. perioada 01.01.2011 pana la data pensionarii
- alte adeverinte neinregistrate in carnetul de munca privind vechimea in munca.
Aveti grija sa va interesati de termenul in care trebuie sa va depuneti dosarul la casa de pensii! Succes.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pt dosar pensie de boala nicoleta-luiza nicoleta-luiza Am o angajata care vrea sa iasa la pensie pe caz de boala. Deja i s-a dat decizia pt invaliditate de gradul 3, iar eu ar trebui sa ii fac dosarul. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru pensia de invaliditate rareazbar rareazbar buna ziua, as dori sa ma ajutati ce documente trebuie sa contina un dosar ptr pensie de invaliditate. Am decizia medicala,alte acte care ar mai fi? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de handicap! laura mariana laura mariana Sotul meu ( 44 ani) diagnosticat cu cod 14 poate beneficia de pensie de handicap. Mentione ca acum beneficiaza de concediu medical platit 100% si este in ... (vezi toată discuția)