avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

varsta 54 ani vechime 34 ani 14 ani grupa a2-a. Cand pot sa ies la pensie anticitata partial?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:26, 1 Iulie 2011
La implinirea varstei de 60 de ani, reducerea este de 5 ani din varsta standard.La aplicarea reducerii pentru pensia anticipata nu se cumuleaza reducerea pentru activitatea in grupa de munca.
Pt.14 ani de gr.II-a de munca beneficiati de o reducere a varstei de pensionare de numai 3 ani.Daca sunteti barbat,pensie pt.limita de varsta la 62 de ani.
Daca sunteti barbat,pensie pt.limita de varsta la 62 de ani.

Da, era vorba de pensie anticipata partial pe care o va primi, la cerere, la implinirea varstei de 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? voicuniculae voicuniculae buna ziua ma numesc voicu niculae si am 57ani.La anul(2011) fac 35 de ani si 6 luni de munca cu carte de munca si pana in 2000daca nu gresesc am prins si grupa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua sotia mea a lucrat in grupa 1 de munca suta la suta 20 de ani, si alti 5 ani in alte domenii. as dori sa stiu ,daca se incadreaza in lege pt. a ... (vezi toată discuția)