avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere impotriva vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere impotriva vecinilor

Buna ziua!
Am si eu o pb;vecinii mei tin porci,gaini si cai in curte si au WC in curte ca si cum am trai in capatul planetei.Mentionez ca locuim in Tg-Mures la 15 min de centrul orasului.Mirosul cauzat de animale si de WC este insuportabil si din aceeasi cauza avem o gramada de muste in curte. M-am interesat si am inteles ca nu ar avea voie sa tina animale si cu atat mai mult un WC in curte ( real focar de infectie) pe raza municipiului si ca ar trebui sa facem o plangere catre politia comunitara pentru ca aceasta,insotita de cei de la mediu sa poata face o inspectie si sa-i oblige sa desfiinteze WCul si sa le interzica sa mai tina animale sau in caz contrar sa-i amendeze. Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere/reclamatie? Cui sa o adresez si ce sa cer concret?Multumesc

Cel mai recent răspuns: Lingurar stefan , utilizator 23:47, 4 August 2024
Nu la politie trebuie sa faceti plangere ci la Directia de sanatate publica. Acestia vor veni in control si, daca cele sesizate se confirma, vecinii vor fi amendati si li se va pune in vedere sa demoleze cotetele improvizate. In cazul in care nu o vor face, va trebui sa va adresati justitiei. ;)
Plangere se poate face si la primarie.
Dar am o intrebare- cine a fost primul ca proprietar acolo?-d-voastra sau vecinul cu cotetul ?caci daca a fost vecinul-d-voastra, cunosteati locul si faptul ca acesta are gospodarie si deci v-ati asumat acest risc.Acest lucru , bineinteles, ca nu-l absolva pe vecinul respectiv, sa nu respecte normele de convietuire sociala-norme care, printre altele, impun si reguli sanitare care trebuiesc respectate.
Pt. a demola cotetele, acestea ar trebui sa nu respecte distanta fata de proprietatea d-voastra, iar W.C , la fel-sa nu respecte regulile de amplasare(are autorizatie de construire pt.el? deoarece trebuie sa aiba un anumit amplasament atat in ograda proprie cat si fata de vecinatati.
Vedeti ca trebuie sa existe o HOTARARE A CONSILIULUI LOCAL cu privire la cresterea animalelor , in zona respectiva, potrivit reg. de urbanism.
Noi ne-am interesat si ni s-a spus ca Directia pt sanatate publica nu poate face nimic pana nu depunem o plangere catre Pol.comunitara care e sg care are dreptul sa intre pe proprietatea publica a vecinilor,care constata situatia si mai departe ii someaza sau ii amendeaza.
WC-ul e amplasat in spatele casei lor si pe ei nu ii deranjeaza pt ca nici nu e la vedere,dar tot mirosul vine la noi,casele fiind amplasate spate in spate.
Acum nu mai stiu ce sa fac,in sensul ca am inteles ca trebuie facuta o plangere/reclamatie,dar o fac catre Directia de sanatate publica sau catre Pol.comunitara? Ce ma sfatuiti?
p.s. Poate ajuta cu ceva daca fac si alti vecini aceeasi reclamatie/plangere? Pt.ca nu numai pe noi ne deranjeaza,dar pana acum nimeni n-a facut nimic.
Depuneti o plangere la Politie si una la Directie.
Eu am avut un caz similar acum vreo 3 ani si am apelat la DSP care a venit in control, a amendat persoana si a dispus ca aceasta sa curete focarul de infectie. Nu am avut nicio treaba cu Politia comunitara.
Nu va impiedica nimeni insa sa depuneti cate o plangere la fiecare din cele doua institutii. Plangerea sa o faceti in dublu exemplar din care sa pastrati o copie cu semnatura si stampila institutiei de primire a plangerii. Nu se stie niciodata cand veti avea nevoie sa probati aceste lucruri...;)
Buna ziua. Am si eu o problema , locuiesc la bloc si am probleme cu vecini care au cumparat de 3luni o camera pe palierul nostru. In contractul camerei este specificat ca baia,bucataria si balconul sunt la comun. Acesti oameni au facut gongi (plosnite de pat si gongi de bucatarie) si au scos toate lucrurile pe hol si pe balcon . Aceasta situatie este de 1 luna iar balconul este langa camera mea . Proprietari nu vor sa elibereze balconul si nici holul, este un focar pe balcon . Ce ma sfatuiti sa fac?
Va rog sa imi raspundeti am 2 copii mici, 4luni si fata de 2ani si 7 luni.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva vecinilor ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Am si eu o pb;vecinii mei tin porci,gaini si cai in curte si au WC in curte ca si cum am trai in capatul planetei.Mentionez ca locuim in Tg-Mures ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! vecinul menu a construit un cotet de porci la mai ... Niculae Maria Niculae Maria Buna ziua ! Vecinul meu a construit un cotet de porci la Mai Putin de 10 m de casa mea .Mentionez CA am USA care da afara fix in dreptul acesteia ,iar la vara ... (vezi toată discuția)