mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am taiat banda continua, am facut contestatie, dupa care in oct 2010 mi-a fost respinsa contestatia si ar fii trebuit sa predau permisul .
eu nu mai locuiesc la domiciliul din buletin/permis. Cei de la politie au contact persoana care locuieste la adresa din buletin pe telefon fix (nu stiu de unde aveau numarul ) pentru a ma duce si dona permisul dar am zis ca este o gluma , dupa care au venit la usa, dar ne raspunzand nimeni , au lasat instiintarea la un vecin pe care l-au pus sa semneze de primire . Deci eu nu am semnat nicaieri si nici cieva de la adresa cum ca am primit vre-o instiintare.
problema este ca pe instiintare mi-a fost marita perioada la 60 de zile conform art 18 alin 5 din o.u.g. 195/2002R.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
pot contesta aceasta marire cu inca 30 de zile pentru a obtine disparitia ei sau macar sa pot da examen pentru reducerea perioadei de suspendare ?
Aveati obligatia sa predati permisul de conducere impreuna cu un certificat de grefa care sa ateste solutia instantei, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii repective si ca urmare a incalcarii acestei obliigatii, perioada suspendarii a fost majorata cu inca 30 de zile.
Nu puteti da testarea in vederea reducerii perioadei de suspendare.
Conducatorii de autovehicul nu pot beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca: a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.
In momentul in care v-ati schimbat domiciliul trebuia automat sa anuntati in primul rand la politie si parchet mai ales ca stiati ca aveati pe rol o contestatie si trebuia sa primiti un raspuns. Acum este tarziu sa mai faceti ceva si daca nici acum nu-l predati vi se va mari cu inca 30 de zile termenul de suspendare.