avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala, art. 18, alin. 5 din OUG ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala, art. 18, alin. 5 din OUG nr. 195/2002

mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am taiat banda continua, am facut contestatie, dupa care in oct 2010 mi-a fost respinsa contestatia si ar fii trebuit sa predau permisul .

eu nu mai locuiesc la domiciliul din buletin/permis. Cei de la politie au contact persoana care locuieste la adresa din buletin pe telefon fix (nu stiu de unde aveau numarul ) pentru a ma duce si dona permisul dar am zis ca este o gluma , dupa care au venit la usa, dar ne raspunzand nimeni , au lasat instiintarea la un vecin pe care l-au pus sa semneze de primire . Deci eu nu am semnat nicaieri si nici cieva de la adresa cum ca am primit vre-o instiintare.

problema este ca pe instiintare mi-a fost marita perioada la 60 de zile conform art 18 alin 5 din o.u.g. 195/2002R.

(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

pot contesta aceasta marire cu inca 30 de zile pentru a obtine disparitia ei sau macar sa pot da examen pentru reducerea perioadei de suspendare ?

multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
onyxonyx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:59, 3 Iulie 2011
Aveati obligatia sa predati permisul de conducere impreuna cu un certificat de grefa care sa ateste solutia instantei, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii repective si ca urmare a incalcarii acestei obliigatii, perioada suspendarii a fost majorata cu inca 30 de zile.
Nu puteti da testarea in vederea reducerii perioadei de suspendare.
Conducatorii de autovehicul nu pot beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

In momentul in care v-ati schimbat domiciliul trebuia automat sa anuntati in primul rand la politie si parchet mai ales ca stiati ca aveati pe rol o contestatie si trebuia sa primiti un raspuns. Acum este tarziu sa mai faceti ceva si daca nici acum nu-l predati vi se va mari cu inca 30 de zile termenul de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere attilabiro73 attilabiro73 Buna ziua,am avut o depasirea vitezei dificila la o limita de localitate filmat de un radar mobil(103 km/ora),iar in directia mea nu am avut panou de \\"Limita ... (vezi toată discuția)
Dobandire permis CiprianCH CiprianCH Am ramas fara permis pe o perioada de 90 cu fac sa reduc la 30 de zile dar sunt incepator?? (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)