avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... probleme CEZ
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

probleme CEZ

Buna seara.
In 2006 am finalizat constructia unui magazin de cartier ( proprietate persoana fizica) in propria mea curte (cladire separata de casa la care am un contract cu electica avind in permanenta plata la zi). La vremea respectiva am solicitat un nou bransanent de la Electrica de atunci, ei au aprobat si mi-au emis o factura de 2700 lei. Nu am platit aceasta factura de bransament din doua motive: nu mi-au dat un deviz de lucrari care sa justifice aceasta valoare si nu au executat lucrarea.
De la inceputul anului cladirea o foloseste o societate comerciala cu contract de comodat ca magazin de cartier, iar energia electrica este asigurata din tabloul electric al casei.
Acum doua zile am primit o adresa de la electrice in care se spune ca in baza ordinului 57/1999 al ANRE daca prestez o activitate de venituri ca agent economic sint obligat sa solicit o noua alimentare cu energie electrica iar daca nu voi solicita aceasta noua alimentare ma vor debransa (chiar daca sint cu plata la zi a facturilor)
Intrebarile mele sunt urmatoarele: au dreptul sa ma debraseze? Este obigatoriu ca o societate comerciala care functioneza intr-un spatiu proprietate persoana fizica sa aiba bransament separat?

Alte discuții în legătură

Probleme despagubire daune enel suri suri Buna ziua, In urma unor probleme in reteaua electrica citeva receptoare electrice din locuinta au fost deteriorate. Unele dintre acestea s-au putut repara, ... (vezi toată discuția)
Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)
Prezumat factura la energie electrica superk superk Lucrez la o societate comerciala care primeste energia electrica de la o alta firma care are contract cu furnizorul de energie. Ideea e ca aceasta firma, pe ... (vezi toată discuția)