avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... carte de identitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

carte de identitate

am dubla cetatenie romanasi franceza si doresc sa mi se elibereze carte de identitate si pt.Romania avind locuinta proprietate personala.Ce acte trebuie sa depun si unde?

vamultumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 4 Iulie 2011
Pasaport romanesc aveti? Daca da, ce domiciliu aveti inscris in el, in strainatate sau in Romania?
Ati mai detinut act de identitate romanesc?
andrei2009 a scris:

am dubla cetatenie romanasi franceza si doresc sa mi se elibereze carte de identitate si pt.Romania avind locuinta proprietate personala.Ce acte trebuie sa depun si unde?

vamultumesc

Documentele necesare le gasiti accesand link-ul de mai jos
[ link extern ]
freeelis a scris:

andrei2009 a scris:

vamultumesc

Documentele necesare le gasiti accesand link-ul de mai jos
[ link extern ]

In link-ul respectiv nu se regaseste situatia lui andrei2009: Cetatean cu dubla cetatenie.
Cea mai asemanatoare ar fi situatia de la punctul 1, dar in acest caz in pasaportul romanesc nu exista mentiunile de domiciliu in strainatate, intru-cat exista pasaportul francez.
Si la zelul de a interpreta legea a functionarilor romani s-ar putea sa apara probleme.
Mai exista eventual si alte prevederi legale?
Cunosc personal o situatie asemanatoare.
Cu documentul de proprietate s-a eliberat cartea de identitate (nu provizorie) si pasoportul romanesc.
Dupa ce au fost primite actele, functionarul a fost intrebat ce trebuie facut pentru a mentiona ca in Romania este doar o resedinta temporara. Functionarul a zis ca asa ceva nu exista, nu se poate face o asemenea mentiune.
Inainte de expirarea documentelor, acestea vor fi reinoite prin procedura obisnuita, adica cu actul de proprietate, si celelalte documente cerute doar pentru cei ce detin doar cetatenia romana.
Intr-adevar, o persoana fizica nu poate avea decat un singur domiciliu si mai multe resedinte ... in speta, trebuie sa se aleaga unde va fi domiciliu stabil in Romania sau in Franta ... in functie de aceasta alegerea, cealalta tara va fi tara de resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie - carte de identitate cornelm cornelm Buna ziua! Am dubla cetatenie, romana si britanica, si doresc sa obtin rezidenta in Romania. Am primit legitimatie CRDS, dar imi trebuie carte de identitate. ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)