Legea arata ca la orice act de urmarire penala, deci si la declaratii invinuitul are dreptul la avocat iar daca pedeapsa este de 5 ani sau mai mare si la avocat din oficiu.In cazul alcolemiei peste limita legala pedeapsa fiind pina la 5 ani la urmarirea penala nu se solicita avocat din oficiu insa la instanta da
Conducatorul auto aflat in aceasta postura , poate solicita organelor de urmarire penala ca in momentul in care i se ia declaratie , solicita prezenta avocatului sau , cerere care urmeaza a fi admisa , astfel ca audierea va fi facuta numai in prezenta aparatorului.
Cel care urmeaza a fi audiat chiar poate refuza sa dea declaratie pana nu i se indeplineste cererea de a fi asistat de avocatul ales la indeplinirea acestui act de procedura.
In situatia dvs , nu este necesara sa se dispuna audierea dvs in prezenta unui avocat din oficiu , motivele fiind invocate de distinsul dn.avocat mai sus
Nu era vorba de nici o alcolemie, mersul la spital e procedura standard banuiesc. Ce mi s-a intimplat mie mai exact, a fost ca la sectie am fost pus sa semnez un proces verbal scris de dl. politist, in cuvintele si viziunea lui - dar, necorespunzind situatiei din teren. In plus, dl. politai nu a avut indigo suficient (!) prin urmare nu am primit nici copia p.v. Am fost lasat sa dau o declaratie in care mi-am spus punctul de vedere, care insa sunt convins ca nu a ajuns la dosar. Dupa parerea mea, marcajele rutiere care existau au fost gresite si in plus lipseau alte indicatoare: curba periculoasa (extrem de necesar acolo), drum inclinat (eventual), eventual un indicator de intersectie de drumuri cu directiile adecvate (dreapta fiind dreapta, si inainte fiind inainte - se pare ca in Banat inainte este de fapt dreapta...), etc
Nu erati obligat sa semnati niciun proces verbal , mai cu seama unul despre care afirmati ca nu reprezenta realitatea , mai mult ,aveati posibilitatea sa dormulati obiectiuni la cele consemnate , pe un exemplar sau pe doua , aceste obiectiuni apareau scrise .
Este greu de crezut ca ati fost obligat sa semnati.
Daca aveti dovezi in sprijinul celor afirmate( acte , martori ,alte probe) aveti posibilitatea legala sa formulati plangere penala impotriva politistului , sub aspectul infractiunii de aubuz in serviciu
>Este greu de crezut ca ati fost obligat sa semnati.
Mi s-a spus ca "trebuie" sa semnez si daca am obiectii sa dau o declaratie. Care declaratie nu cred ca a ajuns la dosar. Ha, martori? Credeti ca declaratiile astea se dau cu audienta... Doar celalalt sofer, care nu o sa fie nebun sa imi fie martor impotriva politiei.
Multzam de raspunsuri.