avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... neplata impozitului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

neplata impozitului

Buna ziua.
Am o problema mare cu imobilul mamei mele. Aceasta nu si-a platit impozitul de apoape 15 ani, si pe deasupra nici macar nu figureaza la primarie cu imobilul inregistrat. Contract de casa are si in extrasul cf figureaza ca fiind proprietar dar nu s-a dus sa se inregistreze la primarie cu acesta. Imi inchipui ca valoarea impozitului ar fi foarte mare si ok... facem cumva sa il achitam la zi dar intrebarea este daca mama poate fi acuzata de evaziune fiscala sau ceva de genul?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:42, 10 Iulie 2011
Atata timp cat nu a inregistrat imobilul la Primarie nu putea fi obligata la plata impozitului. Astfel, nu i se va imputa savarsirea vreunei infractiuni ci, eventual, va fi amendata pentru ca nu a declarat imobilul in termen de 15 zile la Finante.
Mergeti la Finante si inregistrati imobilul.
In opinia mea, nu i se poate percepe impozit mamei decat de la data inregistrarii in evidentele fiscului cu obligarea la plata unei amenzi.
In cel mai rau caz, poate fi obligata la plata impozitului pe ultimii 5 ani, deoarece pentru perioada anterioara a intervenit prescriptia. ;)
Multumesc pentru raspuns
Acelasi lucru doresc sa intreb si eu, doar ca e vb de impozitul pe masina baiatului meu. Acesta nu si-a platit impozitul pe auto de cca 5 sau 6 ani. :O
Spuneti-mi...acesta se poate prescrie???
Daca il datoreaza de 5 ani, inca nu s-a prescris datoria deoarece taxele si impozitele se prescriu incepand cu 01.01 a anului urmator pentru anul in care se datoreaza debitul, astfel impozitele datorate acum 5 ani se prescriu dupa 6 ani.
In aceasta situatie, fiul dv. va fi obligat la plata dobanzilor si penalitatilor pe langa debitul restant, ce vor fi calculate pe fiecare zi de intarziere de la scadenta pentru perioada in care nu a intervenit prescriptia. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am platit impozitul la masina timp de 15 ani si circul cu ea b67dec b67dec Buna ziua ,ma confrunt si eu cu o problema : Detin un autoturism de 15 ani decurand am primit o instintare precum ca acest autoturism este pus sub sechestru ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)