avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozit salarii aferent punct de lucru
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozit salarii aferent punct de lucru

Se modifica ,din,nou,modul de declarare si virare a impozitului pe salarii aferent punctelor de lucru care au atribuit cod fiscal propriu,diferit de cel al societatii mama ?
La asta se refera Legea 126/2011 ?
Se revine la procedura de anul trecut,adica se intocmeste declaratie numai cu impozitul pe salarii pentru codul fiscal al punctului de lucru si se face ordin de plata pe codul fiscal al punctului de lucru, separat de ordinul de plata ptr.impozitul pe salarii intocmit pe codul fiscal al societatii mama ?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 11:10, 6 Iulie 2011
Conform Leggi nr. 126/2011 in cazul contribuabililor cu sedii secundare, cel care este dator la plata obligatiilor fiscale este contribuabilul, exceptie facand impozitul pe venitul din salarii, platitor de impozit in acest caz fiind sediul secundar care prezinta si obligatia de a se inregistra fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor.
Modalitatea de plata a impozitului pe venitul din salarii, datorat de sediile secundare, se face in contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic in curs de distribuire", codificat cu codul unic de inregistrare al fiecarui sediu secundar in parte si deschis la trezoreria la care este arondat contribuabilul care le-a infiintat.
Referitor la obligatiile declarative, contribuabilii vor declara, in numele sediilor secundare inregistrate fiscal, impozitul pe venitul din salarii datorat de acestea, potrivit legii in vigoare. Competenta pentru inregistrarea fiscala a acestor sedii platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor revine organului fiscal in a carui raza teritoriala se afla acestea.
Am gasit.Asta este...concret :

Noi prevederi privind plata impozitului pe venitul din salarii pentru sediile secundare ale operatorilor

Potrivit Ordinului nr. 2.351 din 29 iunie 2011 publicat în M.O. nr. 464 din 1 iulie 2011 se modifică procedura de plată a impozitului pe veniturile din salarii pentru sediile secundare ale agenţilor economici după cum urmează:

1. Începând cu data de 1 iulie a.c. impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare se virează în contul 20.47.01.01 «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», deschis pe codul de identificare fiscală al sediilor secundare la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat contribuabilul care le-a înfiinţat. Concret, este vorba de sumele cuprinse în declaraţia unică 112 la litera f.

Atenţie: Virarea eronată a sumelor de către firma mamă conduce la perturbarea evidenţelor fiscale, întrucât agentul economic va figura cu datorii la sediul secundar şi cu plăţi suplimentare la societatea mamă.

2. Obligaţiile fiscale reprezentând impozitul pe venitul din salarii datorate şi neachitate la 1 iulie 2011, atât de sediul principal, cât şi de sediile secundare, vor fi achitate în contul unic 20.47.01.01 «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», deschis pe codul de identificare fiscală a contribuabilului care a înfiinţat sediile secundare, la unitatea Trezoreriei Statului la care acesta este arondat.

Asadar ,inteleg ca numai modalitatea de plata se modifica,in sensul ca se revine la intocmirea unui ordin de plata separat ptr.impozitul pe salarii al punctului de lucru,intocmit pe codul fiscal al acestuia.Asa cum a fost inainte de 01.02.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte de lucru rak0770 rak0770 O societate din constanta are 2 puncte de lucru in Galati si Ploiesti cu 4 si respectiv 12 salariati. Contractele se fac si se inregistreaza la Revisal. La ... (vezi toată discuția)
Ordin nr. 2351/29.06.2011 de modificare ºi completare a opanaf nr 1314/2007  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]ORDIN nr. 2351/29.06.2011 de modificare şi completare a OPANAF nr 1314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de ... (vezi toată discuția)
Modificare cont unic bugetul de stat ??? gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Aveti idee de modificarea contului unic la bugetul de stat?...am gasit acest articol pe internet in care zice ca s-a modificat contul unic.... ... (vezi toată discuția)