Va rog respectuos sa-mi spuneti,pentru iesirea anticipata la pensie ptr.un barbat,citi ani,si cite luni ii trebuie sa fi cotizat la sistemul de pensii( stagiu complet).
Va multumesc.
Da, desigur, dar ma refeream la ce spune legea,in ce conditii de cotizare,se poate iesi anticipat. Dar daca doriti sa stiti data nasterii este 10 iulie 1955
Legea spune urmatoarele:
Art. 62. — (1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.
Art. 65. — (1) Pensia anticipată parțială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
Stagiul complet de cotizare este stabilit in functie de luna si anul nasterii.
Nu doresc sa stiu data de nastere a dv. Am dorit sa va ajut fiindca cred ca acum urmeaza intrebarea unde va incadrati. Va dau raspunsul anticipat: Stagiul complt de cotizare in cazul dv. este de 35 de ani.
Multumesc,ma scuzati,nu m-am exprimat corect,si nu m-am gindit nici o clipa ca a-ti dori sa stiti data nasterii din alte ratiuni.V-am pus aceasta intrebare ptr.ca cineva ,azi, intr-un comentariu privitor la pensionarea anticipata,pe un site,zicea ca barbatii pot iesi dupa noua lege a pensiilor, dupa un stagiu complet de cotizare de 33 ani si 2 luni.
Din acest motiv v-am intrebat,citi ani si cite luni presupune pensionarea anticipata.Multumesc ptr.intelegere.