avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creante salariale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creante salariale

In anul 2010 societatea la care am lucrat , a intrat in insolventa la cere. Am ramas cu salarii neridicate si cu contributiile salariale pe 8 luni neplatite la stat, desi noua banii ne-au fost opriti pe statul de plata. Am facut cerere pentru inscrierea la masa credala, am fost la o sedinta , dar lichidatorul judiciar il plangea de mila pe administrator iar noi angajatii: o sa ne luam banii, dar nu se stie cand. Acum la un an de la intrarea in insolventa nu s-a intamplat nimic: nici cu banii pe salarii si nici cu contributiile de virat la stat. Ce cale legala pot urma astfel incat sa recuperez si salariile dar si vechimea, caci cele 8 luni fara taxe platite nu reprezinta vechime in munca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mimix , utilizator 15:06, 2 August 2011
Buna. Sunt inscrisa la masa credala din iunie 2010 si nici acum n-am reusit sa recuperez drepturile salariale obtinute prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Ce ar trebui sa fac in continuare ? Multumesc.
Sunt bani in contul de procedura? Daca nu sunt solicitati in scris lichidatorului sa intreprinda demersurile sa intocmeasca dosarele pentru recuperarea creantelor salariale conf legii 200/2006, mai putin e mai mult decat nimik.
Da sunt bani in contul de procedura din februarie 2011, dar, cu toate astea, ma confrunt cu amanari si tergiversari din partea lichidatorului judiciar.
Probabil ca se va intampla sa ramana contul gol prin distributia soldului existent si salariatii vor ramana cu buza umflata.
Sunteti inscris in tabelul de creante?
Da sunt inscrisa in tabelul de creante. Au si bani in cont si totusi nu se fac platile.

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Intrebare aleluta aleluta Buna ziua, am si eu o intrebare, am lucrat la o firma si nu mi-am obtinut ultimele drepturi salariale, am inteles ca firma intra in insolventa, ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant freenicos freenicos Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii ... (vezi toată discuția)