avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare tva intracomunitar

Stie cineva cum se inregistreaza in contabilitate tva-ul intracomunitar rambursat? Am primit de la o firma din Italia facturi de prestari servicii cu tva, care l-am inregistrat ca si cheltuiala. Ulterior am depus documentatia pentru rambursare si nu stiu cum sa il inregistrez.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:10, 2 August 2008
pasc.laura a scris:

Stie cineva cum se inregistreaza in contabilitate tva-ul intracomunitar rambursat? Am primit de la o firma din Italia facturi de prestari servicii cu tva, care l-am inregistrat ca si cheltuiala. Ulterior am depus documentatia pentru rambursare si nu stiu cum sa il inregistrez.
Multumesc!

Societatea e inregistrata in scopuri de TVA? Cum sa rambursati TVA-ul daca deja a fost inregistrat ca si cheltuiala?
Probabil v-ati inregistrat in scopuri TVA in Italia, iar acum primiti TVA_ul de la statul italian (banuiesc).

In aceasta situatie, daca la inregistrarea facturii ati inclus TVA_ul in costuri, la rambursare il veti inregistra ca un venit impozabil sau neimpozabil in functie de cum ati tratat fiscal cheltuiala initiala.
Orice speta are particularitatile ei. Fara o explicatie mai ampla nu cred ca ar trebui sa ne pronuntam. Intrebarile utilizatorului pasc.laura sunt interpretabile, din acest motiv s-ar putea sa se raspunda gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mijloc fix carmen65 carmen65 S-a achizitionat un minibuldoexcavator de la o societate italiana care este inregistrata ca si platitoare de TVA dar nu este inscrisa in Registrul ... (vezi toată discuția)
Livrari si achizitii intracomunitare florisp2009 florisp2009 O PFA inregistrata cu tva in Romania si inregistrata in Registrul operatorilor intracomunitar , efectueaza prestari servicii curatenie in Italia . ... (vezi toată discuția)