avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu POSTNATAL.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu POSTNATAL.

Buna ziua, ma numesc Marius si vreau sa adresez o intrebare pe forum......vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez,sau ce ar trebuii sa fac in urmatoarea situatie?
Sotia mea a nascut acum 3 saptamani si inainte de nastere a lucrat la un cabinet de optica medicala.Pentru prenatal a fost platita la zi,iar acum in postnatal,seful ei,i-a spus ca va lua banii ce i se cuvin o data pe luna,adica la sfrasitul lunii.Luna a trecut si banii inca nu i-a luat.L-am sunat pe seful ei si mi-a raspuns ca banii o sa-i primeasca cand o sa-i aiba si sa mai astepte ca acum nu are bani si o tot amageste ca o sa-i ia zilele astea,iar zilele trec........de aceea m-am gandit sa ma adresez dumneavoastra pentru a vedea ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc.
Marius.
Cel mai recent răspuns: sica_30 , utilizator 21:28, 5 Iulie 2011
OUG 158/2005
Art. 36. - (1) Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata.
(3) Plata indemnizatiilor se face lunar de catre:
a) angajator, cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B;
Art. 47.
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
b) calculul si plata eronata a indemnizatiilor;
Art. 48. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) şi (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;

Va adresati cu o sesizare Casei Judetene de Sanatate.


Va multumesc pentru informatii si o sa vad ce pot sa rezolv.
Marius.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical soricanicoleta soricanicoleta pentru zilele de concediu medical platite din fnuass , societatea este obligata sa-i plateasca salariatului inainte de a incasa suma sau poate numai dupa ce ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, ... Anacostache Anacostache Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, astăzi trebuia să incasez banii dar patronul mi-a spus că nu îmi dă nimic până nu ia ... (vezi toată discuția)