avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara acte, vreau sa o demolez fara aviz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara acte, vreau sa o demolez fara aviz

Am putina problema... detin o casa la tara batraneasca pe care nu am acte , am acte doar pe pamantul de acolo, vreau sa o demolez pentru a-mi construi o alta din materiale moderne de contructie. Poate cineva sa ma acuze/amendeze ca nu am platit/obtinut avizul de demolare de la primarie atat timp cat acea constructie nu figureaza in acte?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
ionutdorin_popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 12:52, 6 Iulie 2011
Cu siguranta respectiva casa batraneasca figureaza in evidenta fiscala a comunei si s-au achitat impozite pentru ea. In lipsa unei autorizatii de demolare nu o sa puteti radia respectiva casa pentru a nu mai plati impozit pentru ea.
Chiar daca nu detineti dumneavoastra acte, casa figureaza in evidentele comunei.
Daca este casa batraneasca... probabil ca pe vremea construirii nu se emiteau autorizatii. Casa exista, si este posibil sa figureze in anumite acte. Prin urmare este bine sa solicitati autorizatia de demolare.
Da , chiar am niste chitante ca a fost platit impozit.Credeam ca pot sa scap cumva de niste cheltuieli dar se pare ca , cu legea nu te joci ... multumesc mult
Ar fi bine sa va interesati la primaria locala. In mediul rural autorizatiile de demolare sau de construuire costa mult mai putin decat in mediul urban. Nu are rost ca pentru cateva sute de lei sa riscati amenzi mult mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie locuinta abc53 abc53 Prin mostenire am devenit unul din proprietarii unei case cu terenul aferent. Casa este din pamint batut ,construita in 1930 si este intr-o stare de degradare ... (vezi toată discuția)
Taxa demolare imobil Takle Takle Buna seara!Detin o casa in mediul rural facuta din chirpici.Vreau sa construiesc alta din bca.Casa ar avea cam 100m2.Cat m-ar costa taxa de demolare??Va ... (vezi toată discuția)
Reclamatie constructie fara autorizatie stra1nu stra1nu Buna ziua , Am un vecin ce a construit un umobil fara autozatie, am fost chemat la primarie sa ii ofer semnatura sa poata continua constructia (datorita ... (vezi toată discuția)