avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AVOCATUL EUROPEAN AL POPORULUI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AVOCATUL EUROPEAN AL POPORULUI

Un cetatean roman nemultumit de hotararea definitiva a instantei intr-un proces penal, poate sa se adreseze Avocatului European al Poporului ? si daca da, care este modalitatea.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:07, 5 Iulie 2011
Ombudsmanul nu poate investiga:

plângeri formulate împotriva autorităţilor naţionale, regionale sau locale din statele membre (departamente guvernamentale, agenţii de stat, consilii locale), chiar dacă plângerile vizează aspecte europene.
activităţile tribunalelor sau ale organismelor de tip ombudsman existente la nivel naţional. Ombudsmanul European nu primeşte cereri de apel la deciziile luate de aceste entităţi.
plângeri formulate împotriva întreprinderilor sau persoanelor fizice.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Daca dumneavoastra considerati ca vi s-au incalcat drepturile omului prin acea hotarare atunci va adresati la CEDO nu la Ombudsman.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii ce revin av.poporului in cazul violarii art.3 din conventie caroll caroll Buna ziua.Am sesizat Avocatul Poporului in legatura cu incalcarea art.3 al Conventiei Drepturilor Omului,respectiv supunerea la rele tramente de catre ... (vezi toată discuția)
Grant in ue morosanucarmen morosanucarmen Am aplicat la un grant de cercetare la o institutie a UE. Raspunsul a fost negativ pe baza evaluarii facute pentru o alta propunere de grant (au incurcat ... (vezi toată discuția)
Drepturile ce pot fi exercitate la nivelul u.e. rodica_post rodica_post Exercitaţi-vă drepturile -------------------------------------------------------------------------------- Dreptul european acordă drepturi şi ... (vezi toată discuția)