avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... AUTOTURISM INMATRICULAT IN ROMANIA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

AUTOTURISM INMATRICULAT IN ROMANIA

Dragi mei ,
Am avut o masina inmatriculata in Romania din 2008 pana anul asta respectiv 2011;
Dat fiind ca locuiesc intr-o tara care nu este in Comunitatea Europeana a trebuit sa ma conformez legii locale, si sa inmatriculez masina aici ( dupa ce evident am folosit-o 3 ani cu placute romanesti si cu RCA + Casco din Romania).
Inmatricularea acestei masini m-a costat cateva mii de ron si , in conditiile aratate , as dori sa stiu daca mai pot recupera taxa de inmatriculare de la statul roman dat fiind ca nu am folosit deloc masina in interiorul Romaniei-Europei.
Evident ca nimanui nu-i pasa unde am folosit-o (condus-o) doar ma-ntreb daca pot aplica pentru returnarea acelor bani .

Multumesc si apreciez un raspuns frumos
Cel mai recent răspuns: humphery , utilizator 20:53, 12 Octombrie 2011
Daca va incadrati in perioada de 3 ani de la plata taxei auto, puteti cere recuperarea acesteia la Administratia financiara. Trebuie sa aveti chitanta care face dovada platii taxei auto si in original. Aceasta va fi necesara in cazul in care Administratia financiara nu solutioneaza pozitiv cererea Dvs. si veti fi obligat sa deschideti actiune in instanta.

Documentele necesare pentru depunerea dosarului prin care solicitati restituirea taxei sunt:

- cerere de restituire a taxei auto;
- cartea de identitate a vehiculului-original si copie;
- certificatul de inmatriculare-original si copie;
- chitanta prin care se face dovada platii taxei auto- copie;
- documentul care sa ateste faptul ca autoturismul a fost achizitionat inainte de data de 15 decembrie 2008.

Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc Gabrielle Monique ,
am toate documentele respective doar in copie deoarece cartea de identitate si certificatul de in matriculare in original le-am predat aici in Norwegia la Autoritatea Rutiera locala, cand am inmatriculat autoturismul .Insa le am scanate oare sunt bune ? sper sa nu fie cazul sa deschid actiune in instanta de ce ? - nu cred ca face daraua cat costa ocaua ( daca mi-aduc aminte de vorba de pe la noi ):)

Insa multumesc foarte frumos pentru informatie ; intr-adevar astept clipa asta de multa vreme :):)
La finante nu va sunt oprite actele originale, dar va trebui sa faceti dovada ca ceea ce prezentati in copie, este conform cu originalul. Probabil ca Dvs. va trebui sa depuneti si cateva acte traduse si legalizate. Ma voi interesa ptr. Dvs. si revin cu un mesaj.

Cu placere. :)
Tare va multumesc Domnitza Gabrielle Monique :)
Sunteti atat de amabila incat ma-ncearca un sentiment de tristete ca am parasit acea tara- cred pentru mult timp ..
..

Multa consideratzie ,
Buna Ziua,

Am o intrebare la Dumneavoastra in legatura cu pretul procesului de inmatriculare a unui autovehicol provenind (inmatriculat) din Romania in Norvegia. Multumesc mult..

Alte discuții în legătură

Autoturism inmatriculat in germania jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt etapele inmatricularii unui autoturism care a fost adus din Germania (in prezent are numere expirate) si ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto NicuPNI NicuPNI Buna ziua, Am imatriculat o masina in luna decembrie 2013 si as vrea sa stiu daca pot sa recuperez taxa auto platita? (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2017 takeosan takeosan Buna ziua , Am incercat sa depun la Administratia Finantelor Publice actele necesare restituirii taxei de poluare platita in 2008, necesara inmatricularii ... (vezi toată discuția)