avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna ziua,
Am imatriculat o masina in luna decembrie 2013 si as vrea sa stiu daca pot sa recuperez taxa auto platita?
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 13:00, 20 Februarie 2014
Acte necesare

Cererea de restituire a diferentei de taxa se depune, fie la organul fiscal teritorial competent, fie la sediul DGFP Judetene, insotita de urmatoarele documente:

a) Copie dupa chitanta de plata sau ordinul de plata a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule (taxa de prima inmatriculare);

b) Copie dupa cartea de identitate a autovehiculului eliberata de Registrul Auto Roman. Copia va fi certificata cu mentiunea "conform cu originalul " de catre personalul care preia documentele, iar originalul se restituie contribuabilului;

c) Copie dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului eliberat de Serviciul inmatriculari din cadrul Institutiei Prefectului. Copia va fi certificata cu mentiunea ,,conform cu originalul “ de catre personalul care preia documentele, iar originalul se restituie contribuabilului;

d) Copie dupa C.I/B.I (in cazul persoanelor fizice) sau CIF (in cazul persoanelor juridice si a persoanelor fizice autorizate).

II. In situatia in care raspunsul este negativ, cel care solicita returnarea taxei trebuie sa intocmeasca o cerere de chemare in judecata a Directiei Generale a Finantelor Publice, pe care o va depune la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a tribunalului in raza caruia isi are domiciliul.
Sigur ca puteti recupera taxa dar trebuie sa urmati pasii urmatorii:
Vezi aici:www.avocatnet.ro/content/articles/id_36220/Taxa-auto-din-2012-declarata-ilegala-de-Curtea-de-Justitie-a-UE-Cum-iti-poti-recupera-banii-daca-ai-platit-o.html#ixzz2tZtIWQiw


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina prin 2008 - 2009 - recuperare taxa dinumarin dinumarin Buna ziua, am cumparat o masina prin 2008 2009 am platit taxa vreo 3000euro ce documente imi trebuiesc sa imi pot recupera bani ..faza este ca nu cred ca mai ... (vezi toată discuția)
Cerere pt recuperare taxa poluare K-nndy K-nndy Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute cu ceva informatii despre ce trebuie sa contina cererea pentru recuperare taxa poluare? Am inteles ca model nu vrea nimeni ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare platita in 2007 iaminm iaminm buna ziua in luna oct. 2007 am achizitionat un autoturism din Germania si am platit taxa de poluare care era la cea vreme si era de aprox 1000Eur din cate ... (vezi toată discuția)