avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa poluare platita in 2007
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa poluare platita in 2007

buna ziua

in luna oct. 2007 am achizitionat un autoturism din Germania si am platit taxa de poluare care era la cea vreme si era de aprox 1000Eur din cate imi amintesc.
anul trecut in luna sept . cand s-a dat legea pt recuperare taxe poluare (atunci nu erau emise normele de aplicare) ; am fost la ANAF Arad si am completat si depus dosarul de acte necesar .
in ian 2016 am primit prin posta de la ANAF un document prin care se specifica ca dosarul va si solutionat dupa aprobarea normelor de aplicare.
in martie 2016 am vandut autoturismul unei cunostinte .
astazi am fost iar la ANAF sa ma interesez de situatie si surpriza : au nevoie de certificatul de inmatriculare (talonul) si cartea de identitate de masina ; ambele in original plus alta cerere.
Dar ceea ce m-a socat a fost faptul ca mi s-a spus ca daca nu aduc certificatul de inmatriculare (talonul) si cartea de identitate de masina ; ambele in original nu voi mai putea recupara taxa; cica asa prevede legea; pentru a confirma copia cu "conform cu originalul".

eu am citit si rasfoit pe net dar nu am gasit o asemenea specificatie elimatorie.

cine poate da si are detalii despre subiect sau cine a mai intampinat o asemenea situatie il rog sa posteze .

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:52, 19 Iunie 2016
Ordinul comun al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 682/1154/2016, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 274 din 12 aprilie :

.......
2.4. La cererea de restituire se anexează următoarele documente:
a) actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia, în copie;
b) documentul care atestă plata taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. În situația în care persoana fizică sau juridică ce solicită restituirea taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, după caz, nu deține documentul care atestă plata, verificarea plății se efectuează potrivit pct. 2.11-2.13;
c) copia cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestora.

....

2.6. Documentele în original se restituie contribuabilului după verificarea acestora și certificarea lor „conform cu originalul”pe copiile care rămân la organul fiscal competent, în cadrul compartimentului cu atribuții de compensare/restituire, denumit în continuare compartiment de specialitate.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
certificat de inmatriculare cu numele meu in original este la politie in dosarul cu actele cand s-a facut vanzarea masinai. dar nu se poate folosi certificatul care este pe numele noului proprietar ; date tehnice ale masinii sunt identice; doar ca e alt proprietar.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
iaminm, utilizator
Daca nu mai sunteti proprietarul masinii, nu mai primiti banii inapoi.

Totusi, daca la data depunerii cererii erati proprietar, legea era in vigoare, dar nu aparusera normele, cred ca trebuie sa existe o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de prima inmatriculare GGhinea GGhinea Buna ziua, vreau sa recuperez taxa de prima inmatriculare dar nu mai am chitanta cu care sa fac dovada ca am platit. O pot recupera de undeva? Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare tincuc tincuc Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto fara talon ? raiders81 raiders81 Nu mai detin autoturismul,pot justifica ca mi-a apartinut,prin copie carte identitate,chitanta anaf de plata a taxei,acte radiere , etc.Cei de la fisc nu imi ... (vezi toată discuția)