avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CASS fond de sanatate PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CASS fond de sanatate PFA

Am primit de la CASS o impunere din oficiu pentru veniturile din PFA,retroactiv pe 5 ani cu penalitatile aferente.In aceasta perioada am avut contract de munca si angajatorul a platit contributiile pentru sanatate,in paralel am realizat venituri si din Pfa.La art.257 alin.2lit.b se spune ca :"veniturile impozabile realizate de persoane din activitati independente care se supun impozitului pe venit;DACA acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia".As dori sa stiu daca este legal sa emita impunerea din oficiu retroactiv pe 5 ani in conditiile in care in aceeasi lege la art.222 spun ca:"fiecare asigurat are dreptul de a fi informat cel putin o data pe an,prin casele de asigurari,asupra serviciilor de care beneficiaza,A NIVELULUI DE CONTRIBUTIE PERSONALA SI A MODALITATII DE PLATA,PRECUM SI ASUPRA DREPTURILOR SI OBLIGATIILOR SALE".Multumesc CH.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:20, 6 Iulie 2011
Contributia de sanatate este datorata in baza art. 257, alin. 3 din Legea nr. 95/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe sanatate aristel aristel am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)