avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Alcatuire PFA in mediul rural cu obiectul caprine/ovine
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Alcatuire PFA in mediul rural cu obiectul caprine/ovine

Buna ziua,
Am lin mediul rural intr-o comuna o stana in care vreau sa cresc capre si oi, pentru comercializare lapte, branza, carne. Am inteles ca trebuie sa deschid un PFA pentru a-mi desfasura activitatea. Va pun urmatoarele intrebari:
- imi trebuiesc semnaturile de la vecini, deoarece am vecini in jurul stanei si a locuintei mele?
- ce acte imi trebuiesc de la Primarie?
- am nevoie de avize de la Politia veterinara, sau de la medic veterinar?
- in cazul in care eu comercializez aceste produse, trebuie sa le dau si factura fsicala plus certificat medico-veterinar?
- ce dari la stat platesc? Adica sa contribui la pensii, la CAS, somaj, etc?
- unde arunc dejectiile animale si la cat timp? Imi trebuie o groapa facuta sau un contract cu o societate de acest gen?
In baza carei legi sau ordonante guvernamentale imi trebuiesc semnaturile vecinilor, pentru functionarea stanei si desfasurarea activitatii de comert cu lactate si carne?
- Primesc subventii de la stat pe cap de animal si cand? La deschiderea ei unde trebuie sa ma adresez pentru acetse subventii?
- imi trebuie evidenta contabila ca la SRL-uri? Cine o poate tine? Trebuie sa angajez un contabil autorizat, sau fac doar registrul casei?
- am voie sa angajez ciobani cu ziua? Ce contract trebuie sa le fac?
- Daca un vecin nu este de acord cu stana mea, am voie sa imi fac PFA, chiar si fara semnatura lui? In acest caz, mi se poate deschide dosar penal daca eu sar peste semnatura vecinului si imi fac stana cu oi si capre? In baza carui articol din Codul Penal?
Va cer scuze pentru multiplele intrebari, dar doresc sa fiu in regula si sa fiu bine informat inainte de a incepe activitatea, deoarece am un vecin care mi-a zis ca nu imi da voie sa deschid stana.
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Oile si vecinii iuliana_nedelcu iuliana_nedelcu Detin o turma de aproximativ 70 de oi, capre,miei, iezi.De cateva zile un vecin ne ameninta si ne ataca ca ii luam piatra de la poarte cu copitele, ca facem ... (vezi toată discuția)
Oile si vacile vecinului intra in curtea mea csaika csaika Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile ... (vezi toată discuția)
De ce mi s-au ridicat propriile animale de politie fara macar sa fiu instiintat! xela10 xela10 Buna seara! in aprilie 2015 tatal meu a fost arestat preventiv ca fiind suspec de furtul unor animale! La cateva zile de la arestarea lui mai multe echipaje ... (vezi toată discuția)