avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oile si vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oile si vecinii

Detin o turma de aproximativ 70 de oi, capre,miei, iezi.De cateva zile un vecin ne ameninta si ne ataca ca ii luam piatra de la poarte cu copitele, ca facem noroi.Alt drum de acces catre islaz nu avem,nu comercializam branza, nu beneficiem de subventii, stam la marginea satului,nu deversam,suntem la inceput de drum, dar nu degeaba exista sintagma in Romania ,, Sa moara capra vecinului!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate, ca o sa ma reclame.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:20, 30 Mai 2012
Legal toata lumea are drept sa foloseasca caile de acces care se afla pe domeniul public, deci vecinul nu va poate reclama cu ceva in acest sens. Pentru linistea dvs., cand treceti cu oile prin dreptul portii vecinului manati-le pe partea cealalta de drum ca sa nu-i mai scoata pietrele de la poarta ...
Daca vecinul dumneavoastra va ataca, puteti face plangere la politie impotriva lui.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Alina Butuc, Consilier juridic
Normele sanitare in vigoare nu permit detinerea de oi in sat
In afara disconfortului datorat mirosului specific,este cunoscut ca acestea pot fi gazda pentru capuse,care in ultima vreme reprezinta un real pericol pentru animale si pentru om

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea oilor si a porcilor in mijlocul satului vale2004 vale2004 buna ziua,sunt casatorita si am doi copii ,in mijlocul satului avem un vecin care detine multe animale printre care oi,porci ,vaci,etc..etc ...vreau sa va spun ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in locuinta de langa casa mea, vecinul aduce aprox ... Melania1605 Melania1605 Buna ziua! In locuinta de langa casa mea, vecinul aduce aprox 15-20 de vaci la muls si le lasa nesupravegheate peste noapte. Vacile nefiind supravegheate si ... (vezi toată discuția)
Din drum in proprietate privata? mykedany mykedany Stimate doamne / Stimati domni, Ma confrunt cu o problema la casa de la tara. In fapt, conform proiectului de constructie a casei (1991) ma invecinez cu un ... (vezi toată discuția)