avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In locuinta de langa casa mea, vecinul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In locuinta de langa casa mea, vecinul aduce aprox ...

Buna ziua!
In locuinta de langa casa mea, vecinul aduce aprox 15-20 de vaci la muls si le lasa nesupravegheate peste noapte. Vacile nefiind supravegheate si pt ca nu este gard (doar gardul dintre casele noastre) vacile ne strica elementele de decor si florile de la poarta.
Pe langa asta, se simte un miros insuportabil de la mizeria pe care vacile o lasa peste noapte. Am incercat sa discutam cu el si cu primarul sa isi mute vacile in islaz, pt ca detine si islaz, dar fara rezultat.
Ce ne sfatuiti ce facem? In cazul in care facem sesizare la DSP si in acel moment el curata locul, pt ca l-am amenintat ca vom face sesizare, cei de la DSP ar putea sa treaca cu vederea ca vacile sunt lasate peste noapte acolo?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:34, 21 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa va dezamăgesc: locuiți la tara, trăiți la tara:
1. daca vecinul este mai vechi proprietar ca dvs., si avea si animale (vaci, oi, capre,...), se prezuma ca dvs ați cunoscut situația si ați cumpărat in cunoștință de cauza.
2. DSP-ul nu are nici o legătură, animalele fiind pe proprietatea vecinului. daca mai ies de acolo noaptea, DSP-ul n-o sa le pândească. In plus, efectul câtorva rumegătoare asupra mediului e mai degrabă unul benefic. asta din punct de vedere al reglementarilor.
3. Ce înseamnă ca ați discutat cu vecinul? I-ați cerut sa-si ia animalele de acolo? Asta e o cerere, pretenție, etc. Daca ați fi discutat, i-ați fi propus o varianta in care sa-i compensați disconfortul de a-si lua animalele de acolo.
Sugestia mea e sa porniți de la punctul trei. Si ați putea sa-i atrageți atenția ca e obligația oricărui proprietar sa-si împrejmuiască terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În vederea soluționării unor probleme legate de un miros groaznic ... todirasc todirasc În vederea soluționării unor probleme legate de un miros groaznic în gospodăria mea,din cauza unui adăpost de animale(capre) în număr de peste 60 de ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre o fermă și ultima casa in sat mariy36 mariy36 buna seara.as vrea sa va întreb ce trebuie sa fac în privința unor oameni care au o fermă langa casa mea.la nici câțiva metri.cu stoguri de fan care pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma sesizarii mele scrise , catre primaria din ... todirasc todirasc Buna ziua! In urma sesizarii mele scrise , catre Primaria din localitate si catre Garda de Mediu ,in urma cu aproape o luna de zile ,nimeni nu a luat nici o ... (vezi toată discuția)