avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calculul impozitului pe profit pentru veniturile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calculul impozitului pe profit pentru veniturile incasate prin asigurari.

Un mijloc fix - autoturism - cumparat in iulie 2007 a suferit un accident , este asigurat casco, si societatea de asigurare l-a incadrat la dauna totala si se vinde epava autoturismului.

Venitul incasat din asigurari , este venit impozabil in cazul unui SRL platitor de impozit pe profit ? Ma refer la suma pe care o despagubeste casco pe masina, care ar fi aproximativ 10.000 de euro.

Valoarea ramasa a mijlocului fix (autoturism) operata pe cheltuieli exceptionale odata cu scoaterea lui din patrimoniu prin vanzarea epavei, este cheltuiala deductibila ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adriantemax , utilizator 10:05, 4 August 2008
Sumele pe care le primeste orice pers. fizica, juridica de la firmele de asigurari sunt cu titlu de despagubiri pentru pagubele suferite si nu se calculeaza impozit pe venit. Toate aceste sume nu reprezinta venituri impozabile.
- ce articol din codul fiscal (titlul 2) precizeaza faptul ca veniturile din asigurari sunt neimpozabile pentru platitorii de impozit pe profit
- revenim cu intrebarea legata de deductibilitatea cheltuielilor echivalente cu valoarea ramasa a mijlocului fix vandut in urma accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Inregistrare dauna totala oviiul oviiul un autoturism inregistrat pe firma a avut un accident, Cei de la CASCO au constatat ca este vorba de daune totale. Am incasat prin banca de la asigurari suma ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie-intentie deschidere proces civil gabriela_constantin gabriela_constantin Buna ziua, In data de 2 august am avut un accident de circulatie pe autostrada soarelui, nu din vina mea, nu a fost soldat cu victime, a venit politia, s-a ... (vezi toată discuția)