Decizia mea ca director este pe detasare in interesulu invatamantului pana la organizarea concursului, nu mai tarziu de 31 aug 2011. Am depus la ISJ un act prin care le comunic ca respect acest termen dar din 1 sept ma reintorc la catedra (nu am folosit explicit termenul DEMISIONEZ, consider ca nu este tocmai o demisie ). Stiu ca detasarea in interesul invatamantului se face la cerere, cu acordul meu. Intrebare: ma pot obliga intr-un fel sa raman pe functie ?
Din codul muncii stiu ca demisia este un act ce se constata si atat, nu sunt obligata sa dau explicatii, pt functii de conducere un preaviz de cel mult 45 zile. Am depus pe 24 iunie 2011.
Multumesc
PS pun intrebarea aici pt ca la juristul de la ISJ raspunsul a fost in ......coada de peste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Demisia este un act unilateral de vointa al angajatului. Pe cale de consecinta, nu este nevoie de acordul angajatorului. Si nu sunteti obligata nici sa motivati demisia. Exprimati-o insa in scris, neechivoc, cu dovada comunicarii.
Subsemnata .................., profesor titular la Școala Generală ...................., detașată în intersul învățământului pe funcția de DIRECTOR la Școala Generală ......................., conform Deciziei ISJ....Nr.1410/06.12.2010, vă comunic că din data de 1.09.2011 mă întorc la funcția de bază – profesor de chimie-fizică, la Școala Generală ........
Am luat numarul de inregistrare. Este bine redactata sau considerati ca trebuie sa refac?
La sfarsitul perioadei de detasare exista urmatoarele posibilitati : fie se va decide intoarcerea dvs la locul de munca de unde ati fost detasata, fie - cu acordul dvs - se va prelungi detasarea.
Demisie
teeo18
sunt profesor la o scoala din mediul rural. de la 1 sept. 2014 am fost numita \\"politic\\" prin detasare director adjunct la acea unitate pe perioada de un ... (vezi toată discuția)