Locuiesc la et 4 al unui bloc format din 2 scari. Locatarii din scara mea sunt de acord cu mansardarea scarii . As vrea sa stiu daca am nevoie de acordul proprietarilor de la scara vecina pentru ca ei nu doresc mansardarea blocului. Este vreo lege care ne impiedica pe noi la construirea mansardei?
Potrivit Lg. 50/1991 rep., pentru mansardarea blocului, asociaţia de proprietari trebuie să solicite primăriei autorizaţie de construire.
Toţi locatarii constructiei(blocului) trebuie să fie de acord cu mansardarea, întrucât terasa blocului este proprietate comună.
Legea nu prevede ca blocurile vecine(locatarii) sa-si dea acordul în acest sens.
Nimeni nu vă interzice să construiţi, important este să se obţina autorizatia de construire(aici se fac verificarile).
Locatarii de la ultimul etaj vor avea de suportat zgomote infioratoare vreme indelungata. La toate acestea vor trebui sa adauge si riscul de incendiu care, distrugand masarda, va antrena si distrugerea ultimului etaj, lasandu-i si fara casa si fara bunuri.
Pod bloc
ContSters225393
Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)