avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita rca

am facut un accident de circulatie si in urma lui a survenit moartea unei persoane. in urma procesului am primit sa platesc printre altele pensie alimentara. intrebarea mea este daca aceasta pensie este suportata de polita rca.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:11, 11 Iulie 2011
Polita RCA despagubeste doar daune materiale si vatamari corporale in limitele stabilte de legiuitor.
adica in concluzie asigurarea plateste pensia alimentara
Dupa lege polita RCA ar trebui sa suporte toate pagubele.
Asiguratorul care a emis polita RCA pentru masina condusa de dvs. la data accidentului mortal va plati daca a fost introdus in proces, si-a putut face toate apararile necesare si, in final, daca hotararea prevede ca Asiguratorul este obligat sa achite sumele respective!
Altfel, va fi greu fara un alt proces sa obligati pe acesta sa plateasca doar in baza unei cereri sumele la care ati fost obligat doar dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca deces sssmirel sssmirel Buna ziua....Acum cativa ani am avut un accident auto. Unul din pasagerii autoturismului meu a decedat. Recent sa incheiat si procesul Am primit o condamnare ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. cum obțin pasagerii despăgubiri și cine le achită? AurelianStudent AurelianStudent Va rog frumos sa imi spuneti cum trebuie procedat in cazul in care victima , pasager, a suferit multiple fracturi deschise in urma unui accident de circulatie ... (vezi toată discuția)
Poliþã rca machis machis În urma unui accident de circulaţie o societate a fost obligată în solidar cu prepusul său (cond.auto) la plata unor despăgubiri materiale şi a unor ... (vezi toată discuția)